Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ.


ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΑΤ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕ Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΗ. ΣΤΟ "ΚΟΛΠΟ" ΚΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΗ. 
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝΑΚΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ
Ομάδες Πολιτικής Προστασίας της Χρυσής Αυγής: Χρόνια στο πλευρό των συμπολιτών μας
Κάποιες οφειλόμενες απαντήσεις σε ΜΜΕ και κρατικούς φορείς για τη χθεσινή μας παρουσία στο Μαρκόπουλο

Μία ακόμη απαγόρευση από το άθλιο μνημονιακό κράτος αντιμετώπισε και χθες η Χρυσή Αυγή. Αυτή τη φορά δεν απαγορεύθηκε μία πολιτική συγκέντρωση ή ένα συσσίτιο υπέρ των απόρων. Η χθεσινή απαγόρευση ήταν ηθικά, περισσότερο καταδικαστέα, καθώς οι συνθήκες ήταν ειδικές και η περίσταση κρίσιμη.
Υπενθυμίζω τις εκκλήσεις για βοήθεια που απηύθυνε ο δήμαρχος Μαρκοπούλου ολόκληρο το απόγευμα. Μία από αυτές τις εκκλήσεις ακούσαμε στο ραδιόφωνο και το Πολιτικό Συμβούλιο της Χρυσής Αυγής έλαβε την απόφαση να αποστείλει ενίσχυση στην περιοχή. Στην αποστολή συμμετείχαν οι ομάδες Πολιτικής Προστασίας της Ανατολικής Αττικής ενισχυμένες με Συναγωνιστές από τις Τ.Ο. Βορείων Προαστίων και Νικαίας. Σε κάθε περίπτωση που οι πολίτες και το Κράτος αντιμετωπίζουν έκτακτη ανάγκη, είναι αδιανόητο να υπάρχει αποκλεισμός οποιουδήποτε επιθυμεί (και έχει τη δυνατότητα) να προσφέρει μία χείρα βοηθείας. Και φυσικά, οι οργανωμένες ομάδες Πολιτικής Προστασίας του Λαϊκού Συνδέσμου, και εκπαιδευμένες είναι και τον απαραίτητο εξοπλισμό και εμπειρία διαθέτουν.

Η συμμετοχή μας σε κατασβέσεις πυρκαγιών πραγματοποιείται με συνέπεια εδώ και αρκετά χρόνια. Μάρτυράς μας το φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει αυτή την ανάρτηση. Ποτέ δεν διαφημίσαμε αυτή την πτυχή της δράσης μας. Ποτέ δεν «ποζάραμε» μπροστά σε τηλεοπτικές κάμερες, όπως κάνουν εδώ και δεκαετίες τα κοπρόσκυλα του πολιτικού κατεστημένου (που εμφανίζονται με κοστούμια στα δάση που καίγονται προς άγραν ψήφων).
Λένε κάποιοι ανόητοι υβριστές μας πως στο Μαρκόπουλο «πήγαμε για να πάρουμε ψήφους». Τόσα χρόνια που δεν κατεβαίναμε σε εκλογές, γιατί συμμετείχαμε σε κατασβέσεις πυρκαγιών; Τα ανδρείκελα της βουλής και οι κακοπληρωμένοι υπάλληλοί τους δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν την πεμπτουσία της δράσης της Χρυσής Αυγής. Δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν τι σημαίνει για εμάς Αλληλεγγύη και υποστήριξη στον Έλληνα. Τι σημαίνει παρατάω το γραφείο και τις κλειστές αίθουσες και συμμετέχω στη ΔΡΑΣΗ. Δράση μέσα στο πλαίσιο μίας οργανωμένης ομάδας. Δράση με τη μαύρη μπλούζα και με τα διακριτικά του Λαϊκού Συνδέσμου.

Οι Ομάδες Πολιτικής Προστασίας της Χρυσής Αυγής έχουν στελεχωθεί από εθελοντές με μακρά εμπειρία και με θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού. Διαθέτουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό, που δεν υστερεί σε τίποτα από αυτόν των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής. Κυρίως όμως έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια από Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι είναι πάντα παρόντες μαζί μας στο πεδίο.  Συγκεκριμένα, τη χθεσινής μας παρουσία στο Μαρκόπουλο επέβλεπε ο Συναγωνιστής Κρίκος Σταύρος, που φέρει το βαθμό του Πυράρχου (ε.α.) και που κυριολεκτικά «έχει φάει με το κουτάλι» ανάλογες καταστάσεις.

Η ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, προσωπικά με εξέπληξε. Ασφαλώς και οι διάλογοι με τον επικεφαλής Περιφερειάρχη Αττικής που δημοσιεύσαμε είναι αληθείς. Την άμεση επικοινωνία που είχαμε την επιβεβαιώνει και ο συντάκτης της ανακοίνωσης με τη φράση: «Κατά τη συνομιλία που είχε με βουλευτή της Χρυσής Αυγής τον παρέπεμψε απλώς σε χώρο στον οποίο δεν υφίστατο κίνδυνος». Βεβαίως αυτή η συνομιλία ήταν η δεύτερη που είχαμε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Μία ώρα νωρίτερα είχε πράγματι ζητηθεί να μεταβούμε στην περιοχή του ραντάρ, εκεί όπου βρέθηκε μάλιστα και ολιγομελής δύναμη εφέδρων Καταδρομέων και βοήθησε στην κατάσβεση.

Δεν αντιλαμβάνομαι τους λόγους που η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος αρνείται να παραδεχτεί μία συνομιλία με ένα μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας. Εν συνεχεία μας ζητήθηκε – όπως η ίδια η Πυροσβεστική παραδέχεται - να βοηθήσουμε στην κατάσβεση των εστιών πέριξ των οικιών στους πρόποδες του βουνού. Θέμα κινδύνου δεν ετέθη ποτέ, καθώς από νωρίς σε όλους τους χώρους πηγαινοέρχονταν κάτοικοι της περιοχής (ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά). Ακόμα και αυτή η ενέργεια όμως απαγορεύθηκε από την αστυνομία. Ενώ λοιπόν η ίδια η Π.Υ. παραδέχεται με επίσημη ανακοίνωσή της πως ζητήθηκε η συμβολή μας στις χθεσινές επιχειρήσεις, οι δυνάμεις των ΜΑΤ απαγόρευσαν ακόμα και αυτό που ζήτησε ο επικεφαλής όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης. Ένα κράτος για κλάματα…

Το επιμύθιο της υπόθεσης είναι πως οι κομματικοί εγκάθετοι που διοικούν την Πατρίδα μας τρέμουν τόσο τη ραγδαία άνοδό μας, που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο γελοιότητας. Δεν τους ενοχλεί αν επεκταθεί μία πυρκαγιά και κινδυνεύσουν πολίτες, αρκεί να δείξουν στα ξένα αφεντικά τους πως μπορούν να περιορίσουν την Χρυσή Αυγή! Το γεγονός αυτό δεν μας πτοεί. Η συμμετοχή μας σε ανάλογες δραστηριότητες θα συνεχιστεί και θα εντατικοποιηθεί. Η Χρυσή Αυγή θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Έλληνα. Η Αλληλεγγύη δεν απαγορεύεται.

Ηλίας Κασιδιάρης

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου