Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΙΣ "ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ" ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΠΑΣΟΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ Ο ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΤΟΣΟ "ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ...
ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ...ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ;;
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ;;
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
Για «αναμενόμενο ξεσηκωμό» των αλλοδαπών κρατουμένων στο Κέντρο Μεταναστών της Αμυγδαλέζας, κάνει λόγο στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Αχαρνών, Σωτήρης Ντούρος.
«Οι συνθήκες κράτησης στο Κέντρο είναι άθλιες και ο ξεσηκωμός των μεταναστών ήταν κάτι που το περιμέναμε» λέει και προσθέτει ότι την προηγούμενη Τετάρτη συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να του εκφράσει την ανησυχία του, δεδομένου ότι, όπως είπε, 1.650 άνθρωποι «στοιβαγμένοι» στον ίδιο χώρο «είναι πάρα πολλοί και δεν μπορούν να ζήσουν σε κοντέινερ, που το καλοκαίρι η θερμοκρασία φτάνει τους 50 βαθμούς Κελσίου».
(Να του θυμίσουμε οτι υπάρχουν Ελληνικές σεισμόπληκτες οικογένειες που ζουν για πολλά χρόνια στα κοντέινερ αλλά δεν έβαλαν φωτιά να τα κάψουν)

«Η ζωή των μεταναστών χωρίς χαρτιά καταπατάται διαρκώς στο Κέντρο και η ανακοίνωση της παράτασης κράτησής τους, σε συνδυασμό με τις συνθήκες διαβίωσης ξεχείλισε το ποτήρι» συμπληρώνει ο δήμαρχος.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΕΕΡΦΑ: Οι μετανάστες έβαλαν air condition και τους έκοψαν το ρεύμα
Σημειώνεται ότι σε καταγγελίες, που έκανε χθες τη νύχτα ο επικεφαλής της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Ρατσιστική Απειλή», Πέτρος Κωνσταντίνου, αναφέρεται ότι πριν από πέντε μέρες οι μετανάστες, κρατούμενοι στο Κέντρο, έθεσαν σε λειτουργία το αιρκοντίσιον χωρίς τη συγκατάθεση των αστυνομικών φρουρών, οι οποίοι έκοψαν την ηλεκτροδότηση σε όλη την εγκατάσταση.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι το κλίμα στο Κέντρο άρχισε να βαραίνει, όταν πριν από περίπου δύο εβδομάδες, μετανάστες που εκτελούσαν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, δέχθηκαν παρενοχλήσεις από τους φρουρούς.
ΣΥΡΙΖΑ
Να κλείσουν άμεσα «τα στρατόπεδα και τα κρατητήρια-κολαστήρια», και αντί γι' αυτά, «να λειτουργήσουν επιτέλους ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, που να διασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για μετανάστες και πρόσφυγες» ζητεί ο υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τσουκαλάς, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στην Αμυγδαλέζα.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ελληνικές και ξένες οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και πιο πρόσφατα ο Δήμαρχος Αχαρνών, έχουν καταγγείλει ότι οι συνθήκες κράτησης στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας είναι απάνθρωπες και εξευτελιστικές, γεγονός που επιδεινώνεται από τις υψηλές θερμοκρασίες.
Στις συνθήκες αυτές, που χειροτερεύουν με την εντεινόμενη δραστηριότητα του Ξένιου Δία και έχουν καταγγελθεί και από ενώσεις αστυνομικών, η εξωφρενική παράταση της κράτησης από 12 σε 18 μήνες κάνει το πρόβλημα εκρηκτικό και δημιουργεί απόγνωση στους κρατούμενους», τονίζει ο κ. Τσουκαλάς.