Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ : ΚΑΙ Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ


ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ 12% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ !!! ΣΙΓΟΥΡΑ Η "ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΠΟΥ ΕΞΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΠΡΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
iefimerida.gr : Μεγάλη απώλεια για την Ελλάδα -Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ έφυγε στο Βέλγιο
Ενα ακόμα πλήγμα για την οικονομία της Ελλάδας έρχεται με την απόφαση της εταιρείας ΒΙΟΧΑΛΚΟ να μεταφέρει την έδρας της στο Βέλγιο. Μετά τις Coca Cola και τη ΦΑΓΕ ένας ακόμη μεγάλος βιομηχανικός όμιλος με επίσημη ανακοίνωσή του στο Χρηματιστήριο της Αθήνας ανέφερε ότι «αποφασίστηκε η έναρξη διαδικασίας για τη διασυνοριακή συγχώνευση με απορρόφηση από την Viohalco S.A., εταιρεία συμμετοχών θυγατρική του ομίλου με έδρα το Βέλγιο».
Από τις αρχές του έτους η διοίκηση της Βιοχάλκο είχε ενημερώσει ότι «διερευνά προτάσεις συμβούλων,
προκειμένου να αποκτήσει καλύτερη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων, στα πλαίσια εξασφάλισης χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων των θυγατρικών της εταιριών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου σε απάντηση σχετικής επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς».
Πηγές από την εταιρεία επισημαίνουν ότι η κίνηση πραγματοποιείται προκειμένου να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν τα επενδυτικά πρόγραμμα, ενώ υπογραμμίζουν ότι οι θυγατρικές παραγωγικές εταιρείες παραμένουν στην Ελλάδα.

Ποιος είναι ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ Α.Ε. είναι η μητρική εταιρία του μεγαλύτερου ελληνικού μεταλλουργικού ομίλου εταιριών. Ο Όμιλος περιλαμβάνει 80 περίπου εταιρίες, έξι από τις οποίες οι ΕΛΒΑΛ, ΧΑΛΚΟΡ, ΣΙΔΕΝΟΡ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ, ΕΤΕΜ και ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ είναι πρωτοπόρες στον τομέα τους η κάθε μία και είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ παράλληλα έχει στην ιδιοκτησία του ορισμένα αστικά ακίνητα στην Αθήνα και σημαντικές εκτάσεις γης, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ιδρύθηκε το 1937, εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 1947 και συμπεριλαμβάνεται στο χρηματιστηριακό δείκτη της Μorgan Stanley (MSCI), για την Ελλάδα.

Οι εταιρίες του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ έχουν έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό με αποτέλεσμα σήμερα ο κύκλος εργασιών που πραγματοποιείται στο εξωτερικό να υπερβαίνει τον πραγματοποιούμενο εντός Ελλάδος. Οι εξαγωγές κατευθύνονται σε 60 χώρες περίπου και γίνονται είτε απευθείας, είτε μέσω θυγατρικών εταιριών. Οι εταιρίες κατέχουν σημαντικά μερίδια της Ελληνικής αγοράς όπου, οι πωλήσεις πραγματοποιούνται μέσω αντιπροσώπων και εμπόρων.

Η βιομηχανική δραστηριοποίηση του Ομίλου στο εξωτερικό, γίνεται μέσω της εγκαταστημένης στο Bridgnorth της Αγγλίας BRIDGNORTH ALUMINIUM LTD, που παράγει φύλλα λιθογραφίας και foilstock, την πρώτη ύλη για την παραγωγή foil, μέσω της STOMANA INDUSTRY SA, εταιρίας παραγωγής χαλυβουργικών προϊόντων στη Βουλγαρία, μέσω της βουλγαρικής εταιρίας επεξεργασίας χαλκού και ορειχάλκου SOFIA MED AD και μέσω της Ρουμανικής εταιρίας παραγωγής καλωδίων ICME-ECAB SA.

Κύριο μέλημα του Ομίλου είναι η αύξηση της παραγωγικής του δυναμικότητας που επιτυγχάνεται μέσω των μεγάλων επενδύσεων και η εξασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων του. Οι βιομηχανίες του Ομίλου είναι διαπιστευμένες με πιστοποιητικά ISO 9001, 9002 και ISO 14001 για το περιβάλλον ενώ τα προϊόντα τους κατέχουν σήματα ποιότητας διεθνών οργανισμών.

O Όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ απασχολεί σήμερα περισσότερους από 8.000 εργαζόμενους.