Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Αίσχος!!! «Δημοκρατία της Μακεδονίας» τα Σκόπια για την Αγγλική έκδοση της «Καθημερινής». Τους ευχαρίστησε ο πρ. ΥΠΕΞ των Σκοπίων

Ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» αναφέρονται τα Σκόπια από την Αγγλική έκδοση της εφημερίδας «Καθημερινής».
Συγκεκριμένα στο ekathimerini.com δημοσιεύτηκε σήμερα άρθρο με τίτλο, “EU seeks to advance Turkey’s bid, ties Serbia to Kosovo dialogue“, με πληροφορίες από Bloomberg.
Χιλιάδες αναγνώστες, κυρίως από ξένες χώρες, διάβασαν έκπληκτοι, τα Σκόπια να έχουν σκανδαλωδώς ονομαστεί στο άρθρο της Καθημερινής ως «Republic of Macedonia».
Σκοπιανοί επίσημοι όπως ο  Αντόνιο Μιλόσοσκι, δεν έχασαν την ευκαιρία. Μέσω των social media ο πρ. ΥΠΕΞ των Σκοπίων φρόντισε να “αναδείξει” το γεγονός πως μια Ελληνική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας, ονόμαζε τα Σκόπια με το… καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο :


Να υπενθυμίσουμε ό,τι η Αγγλική έκδοση της «Καθημερινής» έχει καταφέρει εδώ και χρόνια να εξοργίσει όλους τους Μακεδόνες. (Διαβάστε  σχετική επιστολή προς την «Καθημερινή» των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου)
Εντελώς αδικαιολόγητα και εξοργιστικά έχει καθιερώσει στην Ιστοσελίδα της, την αλλαγή του ονόματος “Μακεδονία” (πάντα αναφορικά με την Ελλάδα) με το όρο «Βόρεια Ελλάδα». (Δείτε εδώ και εδώ)
Σήμερα η αγγλική έκδοση της εφημερίδας πήγε ένα βήμα παραπέρα. Έφτασε να βαφτίσει τα Σκόπια ως “Μακεδονία”.
http://history-of-macedonia.com