Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΑΝΔΡΕΣ. ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ ΜΟΝΟ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ. ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΛΕΠΕΝ Ο ΑΛΕΝ ΝΤΕΛΟΝ!



«Επιτέλους. Ο κόσμος θέλει δράση», δηλώνει ο Γάλλος ηθοποιός για την πρωτιά του Εθνικού Μετώπου

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του για την ομοφυλοφιλία, η οποία κατά τη γνώμη του «πάει κόντρα στη φύση», μία ακόμα τοποθέτησή του αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.

Ο λόγος για τον άλλοτε γόη του γαλλικού και διεθνούς κινηματογράφου, Αλέν Ντελόν, ο οποίος δεν προσπάθησε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό για το ακροδεξιό κόμμα Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λε Πεν που παίρνει την ανιούσα στις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση για την Nouvel Observateur το κόμμα της Λε Πεν συγκέντρωσε 24%, με αποτέλεσμα να προηγείται κατά δύο μονάδες του δεξιού Ump και κατά πέντε του κυβερνώντος κόμματος.

Μιλώντας, λοιπόν, στην Le Matin ο Γάλλος ηθοποιός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανοδική πορεία του Εθνικού Μετώπου.

«Επιτέλους! Το Εθνικό Μέτωπο είναι απολύτως σταθερό στις θέσεις του. Ο κόσμος δεν αντέχει πια τα παλιά κόμματα και τον τρόπο που μιλάνε και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα. Θέλουν δράση, θέλουν κάτι άλλο», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε: «Ο κόσμος γνώρισε μία Γαλλία διαφορετική επί Ντε Γκολ και Μιτεράν. Για αυτό το Εθνικό Μέτωπο, όπως το MCG (κίνημα που πρόσκειται στη δεξιά) στη Γενεύη, καταλαμβάνουν μία σημαντική θέση, για αυτό το εγκρίνω, το προωθώ και το κατανοώ καλά».

Σε ερώτηση για το αν το κόμμα της Λεπέν θα περάσει από τα λόγια στην πράξη, ο Ντελόν απάντησε ότι θα είναι ικανοί να υλοποιήσουν όσα υποστηρίζουν όταν καταφέρουν να έχουν πίσω τους ένα σταθερό εκλογικό σώμα. Μάλιστα, μίλησε σαν να ανήκει ενεργά στο κόμμα, λέγοντας: «Δεν θα τα καταφέρουμε χωρίς την στήριξη του λαού. Εδώ και χρόνια οι Λε Πεν, πατέρας και κόρη, αγωνίζονται, αλλά αγωνίζονται μόνοι. Τώρα, για πρώτη φορά, δεν είναι πια μόνοι. Έχουν τους Γάλλους μαζί τους. Και αυτό είναι σημαντικό».

ΠΗΓΗ: ΣΤΟΧΟΣ