Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Κρίσιμη έγινε η κατάσταση της υγείας του Αλέξανδρου Γέροντα. Ας αφιερώσουμε έστω λίγα λεπτά προσευχής υπέρ της υγείας του.



O Αλέξανδρος Γέροντας παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» μια εβδομάδα μετά τον βαρύ τραυματισμό του από τη δολοφονική επίθεση των τρομοκρατών έξω από το γραφείο τoυ Λαϊκού Συνδέσμου στο Ηράκλειο και την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αποκατάσταση των τραυμάτων του.


 Οι πρώτες τέσσερις κρίσιμες μετεγχειρητικές ημέρες για τον ασθενή κύλησαν χωρίς επιπλοκές, ωστόσο, τα τελευταία 24ωρα ο ασθενής εμφάνισε φλεγμονή στον πνεύμονα –όπου σημειωτέον είχε υποστεί τριπλή ρήξη ενώ είχε σπάσει και το διάφραγμα. Οι θωρακοχειρουργοί με τους εντατικολόγους του νοσοκομείου αποδύονται σε ένα δύσκολο αγώνα για την αντιμετώπιση της επιπλοκής.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, ή κατάσταση είναι δύσκολη με δεδομένο ότι ο ασθενής βρίσκεται και σε μηχανική αναπνευστική υποστήριξη, η οποία αποτελεί σε κάθε περίπτωση μία δυνητική δίοδο μικροβίων στον οργανισμό του ενώ απομακρύνεται για τις επόμενες ημέρες και μέχρι την αντιμετώπιση της φλεγμονής η αποσωλήνωση του 29χρονου.

ΠΗΓΗ: hellinas.gr