Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΡΑΠΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ THΣ "PULSE" ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΘΙΑΣΟ ΤΗΣ Ν.Δ  2,5 ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ. 
ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
«Οχι» ψήφισε τελικά στο κυβερνητικό νομοσχέδιο ο βουλευτής της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος από την Παρασκευή είχε εκφράσει σοβαρές αντιρρήσεις για συγκεκριμένα άρθρα και είχε κάνει λόγο για δήμευση περιουσιών.
O κ. Πολύδωρας, με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου είχε διαμηνύσει πως όποιος παρεκκλίνει από την κομματική γραμμή θα βρεθεί εκτός ΝΔ.
«Πρόκειται για δήμευση και το Σύνταγμα απαγορεύει τη γενική δήμευση» είχε δηλώσει ο Βύρωνας Πολύδωρας από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του επί του Ν/Σ του φόρου ακινήτων και φωνάζοντας προς την πλευρά του υπουργού Οικονομικών είχε προσθέσει «Θέλετε να το ψηφίσω εγώ αυτό; Και η ιστορία μου; Ο πολιτισμός μου;».

«Το νομοσχέδιο είναι δήμευση ακινήτων επί της ουσίας» είπε σε κάποια στιγμή στην ομιλία του ο κ. Πολύδωρας προσθέτοντας πως «αν θα με ρωτήσει η κυβέρνηση το από που θα βρεθούν τα χρήματα η απάντησή μου είναι από τους Καντάδες, τις off shore, τη λίστα Λαγκάρντ».

Ακόμα και η «Εφημερίδα των Φωτομοντάζ» το παραδέχεται: Καλπάζει με 13% η Χρυσή Αυγή
Υπάρχουν εφημερίδες που δείχνουν φανερά τα κομματικά τους συμφέροντα. Υπάρχουν άλλες που δείχνουν εμφανώς την εμπάθεια τους ενάντια στην Χρυσή Αυγή. Η «Εφημερίδα των Συντακτών» διατηρεί τα πρωτεία στην δεύτερη κατηγορία, όντας η εφημερίδα που ξεκίνησε την δια χαλκευμένων στοιχείων, παραποιημένων φωτογραφίων και ασύστολων ψευδών πολεμική εναντίον της Χρυσής Αυγής.
Συνεπώς όταν αυτή η εμπαθής εφημερίδα παραδέχεται ανοικτά και στο εξώφυλλό την αδιαφιλονίκητη τρίτη θέση του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών και μάλιστα με ποσοστό 13%, μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι η πραγματικότητα που βλέπουν στα κομματικά επιτελεία του Μαξίμου και πανικοβάλλονται.
Αυτό που παρατηρούμε σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας για την ιστοσελίδα bankingnews.gr, είναι ότι δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, μέσα σε 15 μέρες. Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερή, όπως και το μεγάλο ποσοστό της Χρυσής Αυγής. Θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη δημοσκόπηση η Pulse είχε δείξει άνοδο 1,5% σε 15 μέρες για την Χρυσή Αυγή. Αυτό που φαίνεται είναι ότι η μόνη ουσιαστική διαφορά αυτής της δημοσκόπησης από την προηγούμενη είναι η κατά μία ποσοστιαία μονάδα πτώση του ΠΑΣΟΚ.
Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση πλήττεται καθημερινώς και ετοιμάζεται για την αποχώρηση της. Είναι δεδομένο ότι τα ποσοστά είναι χαλκευμένα και ότι δεν υπάρχουν 6,5% πασόκοι στην Ελληνική Κοινωνία. Απλώς οι εταιρίες παρουσιάζουν αυτό το ποσοστό για να δημιουργείται μια ψευδεπίγραφη εικόνα ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πάνω από το 30%.
Όμως πλέον όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης ετοιμάζονται για την πτώση της, οπότε σιγά σιγά το ΠΑΣΟΚ θα ξεφουσκώνει, ακολουθούμενο από την ΝΔ, μέχρι να δούμε την πραγματική εικόνα στις επερχόμενες εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές
iefimerida-xryshaygh