Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Μέχρι και το ακραιφνές νεοδημοκρατικό ιστολόγιο δεξί εξτρέμ τους κράζει. 1000 ευρώ πρόστιμο για μη έγκαιρη καταβολή δήλωσης ΦΠΑ για να τσακίσουν και αυτούς που προσπαθούν να πληρώνουν!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
[Οι στόκοι βάζουν πρόστιμο 1000 ευρώ για καθυστέρηση υποβολής της δήλωσης του ΦΠΑ και την τρίτη φορά εντός πενταετίας 4.000 ευρώ! Γιατί ρε Καραβίτη και Στουρνάρα δε βάζετε και για την τέταρτη καθυστέρηση, πρόστιμο 10.000 ευρώ και για την 5η 100.000 ευρώ να ξεχειλίσουν τα ταμεία απ τα έσοδα... Καλά δεν το συζητάμε ότι η μαλακ@α τους βάρεσε κόκκινο αφού εκτός του προστίμου διπλασιάζουν το ποσό του ΦΠΑ που πρέπει να καταβληθεί και σε ένα δίμηνο μπαίνει πρόστιμο 10%Να 'στε σίγουροι ότι έτσι θα μαζέψετε πιο πολλά απ' τα αρχίδ@α που θα σας δώσουν όσοι πληρώνουν ασθμαίνοντας και θα δημιουργήσετε ακόμα μεγαλύτερη γενιά οφειλετών του δημοσίου... ]

Αλλαγές στο χρόνο και τον τρόπο εξόφλησης των δηλώσεων ΦΠΑ εξετάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με κύκλους της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων εξετάζεται η κατάργηση της υποχρέωσης καταβολής ελάχιστου ποσού 10 ευρώ με την υποβολή της περιοδικής δήλωσης, αλλά και η αλλαγής της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης από τις 20 στις 26 κάθε μήνα.

Πρέπει να διευκρινισθεί πως οι αλλαγές αυτές δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί. Έτσι, οι φορολογούμενοι δύνανται την προσεχή Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 να καταβάλουν μόνο τα 10 ευρώ που προβλέπονται ώστε να θεωρείται πως η δήλωση ΦΠΑ έχει υποβληθεί χωρίς προβλήματα. Σήμερα όποιος υποβάλει αρχική δήλωση, χρεωστική και πληρώσει μόνο τα 10 ευρώ θεωρείται πως η δήλωσή του υποβλήθηκε κανονικά, και δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με την ταυτότητα οφειλής ή με βεβαιωμένες οφειλές, ήτοι δεν τίθεται θέμα με τις δηλώσεις που υποβάλλονται με αυτόν τρόπο.



Μετά τις παρεμβάσεις που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών ο υπόχρεος θα δύναται να καταβάλει τις οφειλές του σε δύο δόσεις, την πρώτη έως το τέλος του μήνα υποβολής της δήλωσης και τη δεύτερη έως το τέλος του επόμενου μήνα. Προσοχή. Η δεύτερη δόση θα επιβαρύνεται με προσαύξηση 2% , η οποία είναι υπερδιπλάσια της προσαύξησης που θα κατέβαλε εάν δήλωνε πως θα εξοφλήσει το φόρο εφάπαξ και τελικά αφήσει ένα μέρος της οφειλής να καταστεί ληξιπρόθεσμο για ένα μήνα. Στη περίπτωση αυτή η προσαύξηση θα ανέρχεται στο 0,7%. Εάν το ληξιπρόθεσμο χρέος δεν καταβληθεί μέσα στο μήνα και η οφειλή μείνει ληξιπρόθεσμη για ένα δίμηνο τότε η προσαύξηση ανέρχεται στο 10%.

Πάντως, η ληξιπρόθεσμη καταβολή του ΦΠΑ (όπως και των άλλων φόρων) βαρύνεται από την 1η Ιανουαρίου 2014 με ετήσιο επιτόκιο 8,76%, αλλά και με βαριά πρόστιμα. Ειδικότερα:

Για υπόχρεους με απλογραφικά (πρώην Β΄ κατηγορίας)
  • 1.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση
  • 2.000 ευρώ για τη δεύτερη εντός πενταετίας
  • 4.000 ευρώ για την τρίτη εντός πενταετίας
Για υπόχρεους με διπλογραφικά βιβλία (πρώην Γ΄ κατηγορίας)
  • 2.500 ευρώ για την πρώτη παράβαση
  • 5.000 ευρώ για τη δεύτερη εντός πενταετίας
  • 10.000 ευρώ για την τρίτη εντός πενταετίας
Σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής του φόρου επιβάλλονται πρόστιμα:
  • 10% επί της αρχικής οφειλής μετά την πάροδο διμήνου
  • 20% μετά την πάροδο έτους
  • 30% μετά την πάροδο δύο ετών
http://lykavitos.gr/archives/81767
 
 http://dexiextrem.blogspot.gr/2014/01/1000_17.html