Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

ΣΟΚ : 10.000 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΟ "ΠΛΟΙΟ" ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.


«Στρατιά» μεταναστών στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) περιμένει για Ελλάδα

Μία τεράστια «στρατιά» μεταναστών που ξεπερνά σε αριθμό τις 10.000 βρίσκεται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Τύπου της Κυριακής, σε «αποθήκες» ανθρώπων στην ευρύτερη περιοχή του Μπόντρουμ της Τουρκίας, περιμένοντας την ευκαιρία να περάσει στην Ελλάδα.

Οι πιέσεις που δέχεται η χώρα στα θαλάσσια σύνορά της, όπως δηλώνουν αρμόδιοι αξιωματούχοι, είναι οι ισχυρότερες των τελευταίων ετών, σε μία κρίσιμη περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα προεδρεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση με θέμα αιχμής την «πληγή» της λαθρομετανάστευσης.

Κυκλώματα διακινητών «σπρώχνουν» τους μετανάστες προς τα παράλια της Μικράς Ασίας με επίκεντρο το Μπόντρουμ,
έχοντας στήσει μία καλά οργανωμένη επιχείρηση εισαγωγής ανθρώπων στην Ελλάδα.

Μέχρι να δοθεί το ΟΚ, για να επιβιβάσουν τους μετανάστες σε σαπιοκάραβα, χωρίς καν σωσίβια, τους παρέχουν πρόχειρο κατάλυμα σε παραπήγματα-τρώγλες ή ξενοδοχεία.

Θύματα των κυκλωμάτων αυτών ήταν και οι 28 πρόσφυγες που βρέθηκαν να θαλασσοπνίγονται στο Φαρμακονήσι με τραγικό αποτέλεσμα 12 από αυτούς -γυναίκες και παιδιά- να χάσουν τη ζωή τους. Ο διακινητής τους επιβίβασε στην ξύλινη βάρκα από περιοχή (ακριβώς απέναντι από το Φαρμακονήσι) κοντά στο Μπόντρουμ.

Στο τιμόνι της βάρκας ήταν ένας Σύριος, ο οποίος ανακρίθηκε από το Λιμενικό και περιγράφεται ως απλός κυβερνήτης και όχι ως διακινητής.

Όσοι συλλαμβάνονται από τις ελληνικές Αρχές στο Αιγαίο περιγράφουν το τι συμβαίνει στην αντίπερα όχθη, ενώ στα γραφεία της ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας φτάνουν «εμπιστευτικές πληροφορίες» με εκτιμήσεις για τον όγκο των νέων κυμάτων παράνομων μεταναστών.

Οι τελευταίες τέτοιες πληροφορίες απεικονίζουν ένα «χάρτη» μεταναστευτικών ροών μη ευνοϊκό για την Ελλάδα.

enikos