Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Στέιτ Ντιπάρτμεντ : Με σύμφωνη γνώμη Σαμαρά και Βενιζέλου οι δύο κοινότητες σε Κύπρο για μοιρασιά πετρελαίου-φυσικού αερίου

OI ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ...ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι επιβεβαίωσε πώς το σχέδιο για το κοινό ανακοινωθέν που θέλει την Κύπρο να μετατρέπεται σε «ελληνοκυπριακή κοινότητα» είναι καθ’ υπαγόρευση των ΗΠΑ και έριξε τη βόμβα πώς το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο από την Κυπριακή ΑΟΖ θα μοιρασθεί ισομερώς στους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Δεν υπήρχε άλλωστε καμία αμφιβολία ότι αυτός ήταν εξ αρχής ο στόχος και επιτυγχάνεται με τη σύμφωνη γνώμη του Κύπριου Προέδρου Ν. Αναστασιάδη, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης, των κ.κ. Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλου.
 Ο κ. Ψάκι είπε πώς αυτός ήταν ο σκοπός της επίσκεψης της βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ σε Αθήνα και Λευκωσία.
Ήρθε να κλείσει τις εκκρεμότητας που υπήρχαν σε ένα σχέδιο που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι είχε υποδείξει στον κ. Βενιζέλο κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στις ΗΠΑ. «Οι συνομιλίες στην Ελλάδα και στην Κύπρο ήταν παραγωγικές για την κ. Νούλαντ». Υπήρξε βέβαια και συνάντηση με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ν. Έρογλου.

 «Ενόσω οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να διενεργεί έρευνες για ενέργεια στις υπεράκτιες περιοχές της, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι του νησιού σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, όπως και το σύνολο των πόρων της, πρέπει να μοιράζονται ακριβοδίκαια μεταξύ αμφοτέρων των κοινοτήτων, στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζ. Ψάκι. Η απάντηση αυτή δόθηκε σε ερώτηση αν υπήρξε αντίδραση από τις ΗΠΑ για την νέα τουρκική παραβίαση της Κυπριακής ΑΟΖ και την καταδίωξη του Νορβηγικού ερευνητικού σκάφους από τη φρεγάτα της Άγκυρας «Giresun». Τι είπε η κ. Ψάκι; «Είναι σημαντικό να αποφεύγονται ενέργειες που πιθανόν να αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή». Με λίγα λόγια είπε στους Τούρκους συνεχίστε ανενόχλητοι να παραβιάζετε την Κυπριακή ΑΟΖ, άλλωστε σε ένα βαθμό δικιά σας θα είναι μετά το νέο σχέδιο Ανάν, αλλά αποφύγετε να το κάνετε τώρα εν’ όσω βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες κλεισίματος του Κυπριακού. «Σε όλες τις συναντήσεις εκφράστηκε η σθεναρή υποστήριξη των ΗΠΑ για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για την επανένωση του νησιού ως μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, η οποία θα φέρει ασφάλεια και οικονομική ευημερία σε όλους τους κατοίκους της Κύπρου», υπογράμμισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφορικά με την επίσκεψη της κ. Νούλαντ. Είναι αυτό ακριβώς το σχέδιο που έρχεται να συζητήσει στην Αθήνα ο κ. Αναστασιάδης έχοντας βέβαια αποδεχθεί να γίνει η Κυπριακή Δημοκρατία «ελληνοκυπριακή κοινότητα», ενταφιάζοντας μαζί με την ελληνική κυβέρνηση την Κυπριακή Δημοκρατία και τα δικαιώματα των Κυπρίων, εκχωρώντας εδάφη και πλουτοπαραγωγικές πηγές στους Τουρκοκύπριους, στους Τούρκους. Ε, ρε θα τρίζουν τα κόκαλα του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου που τόλμησε να πει το μεγάλο «ΟΧΙ».


http://www.anti-ntp.net/