Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

"ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ" ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ .ΕΒΑΛΑΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ - ΓΚΡΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Σ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΒΕΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΡΟΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ-ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ 
«Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις μας, το 50,4% των ψηφοφόρων είπε ναι» στο τέλος της μαζικής εισροής μεταναστών, δήλωσε ο Κλοντ Λονγκσάμπ του ινστιτούτου δημοσκόπησης GfS και πρόσθεσε ότι το περιθώριο σφάλματος είναι συν/πλην 0,7%.
Απομένει ακόμη η καταμέτρηση των ψήφων από δύο μεγάλα καντόνια, της Ζυρίχης και της Βέρνης.
Οι κάτοικοι της Ελβετίας κλήθηκαν σήμερα να αποφασίσουν σε δημοψήφισμα για την επιστροφή στο παλαιό σύστημα εισόδου μεταναστών στη χώρα με βάση τις ποσοστώσεις.
Η Ελβετία, μια χώρα 8 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι περικυκλωμένη από χώρες της ΕΕ, χωρίς να ανήκει στην ένωση.

Έχει όμως υπογράψει διμερείς συμφωνίες, ύστερα από πενταετή διαπραγμάτευση, αποδεχόμενη να ανοίξει την αγορά εργασίας της στα 500 εκατομμύρια των κατοίκων της ΕΕ.
Όταν τέθηκε σε ισχύ το σύμφωνο ελεύθερης κυκλοφορίας, κάτι που έγινε σταδιακά από το 2002, οι ελβετικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι οι αφίξεις μεταναστών έφταναν το πολύ τις 8.000 ετησίως. Σήμερα ωστόσο η Ελβετία υποδέχεται κάθε χρόνο 80.000 ξένους εργαζόμενους γεγονός που έχει προκαλέσει την οργή του λαϊκιστικού δεξιού κόμματος SVP/UDC, του μεγαλύτερου στο ελβετικό κοινοβούλιο.
Το κόμμα ανέλαβε πρωτοβουλία καταφέρνοντας να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών για τη διοργάνωση δημοψηφίσματος κατά της μετανάστευσης.
Πηγή: newsbeast.gr
ΓΚΡΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ
«Σημαντικά προβλήματα» αναμένει το Βερολίνο να δημιουργηθούν από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το οποίο διεξήχθη χθες, με βάση το οποίο θα επιβληθούν περιορισμοί στη μετανάστευση πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελβετία. Ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας διευκρίνισε πάντως ότι η γερμανική κυβέρνηση σέβεται απολύτως την απόφαση των Ελβετών πολιτών.
«Εξαρτάται τώρα από τους Ελβετούς, από το πώς θα διαχειριστούν το αποτέλεσμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Άγγελας Μέρκελ, ο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη της την εξέλιξη. Πάντως, ο Ζάιμπερτ παραδέχθηκε ότι κατά την άποψη του Βερολίνου εγείρονται «σημαντικά προβλήματα» για τις μελλοντικές σχέσεις της Ελβετίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση από την έκβαση του δημοψηφίσματος αυτού. Διευκρίνισε πως η γερμανική κυβέρνηση θα περιμένει την αντίδραση της Βέρνης πριν αποφασιστεί οποιαδήποτε νομική ενέργεια, ενώ τόνισε ότι η ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων αποτελεί μια από τις θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί.
Από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η εκπρόσωπος Μαριάνε Κοτέ δήλωσε ότι η Γερμανία διατηρεί μακρόχρονες εμπορικές σχέσεις με την Ελβετία και δεν αναμένει κάποια αλλαγή.
Την εισαγωγή αντίστοιχων περιορισμών για την μετανάστευση στην Γερμανία ζήτησε ο επικεφαλής της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) Μπερντ Λούκε και πρότεινε να τεθούν κριτήρια σχετικά με τα προσόντα και την δυνατότητα ενσωμάτωσης των μεταναστών, ώστε να προστατευθεί το κοινωνικό σύστημα της χώρας.
newsbeast