Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΣΟΚ -Ν.Δ ΑΕ : Βγάζουν τους ετεροδημότες εκτός εκλογών για να γλυτώσουν τη συντριβή

ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ
Σε μια προσπάθεια να αποφύγει την εκλογική συντριβή κατά την διάρκεια των ευρωεκλογών, και να μην πέσουν τα ποσοστά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αθροιστικά κάτω του 27%, η συγκυβέρνηση προχωράει σε νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα απαγορεύει στους ετεροδημότες να ψηφίζουν στους τόπους διαμονής τους.
 Έτσι εξηγείται και γιατί επέμεναν να συμπέσουν οι ευρωεκλογές με τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Οι Έλληνες θα έχουν λεφτά, να πάνε να ψηφίσουν στους δήμους τους μόνο για ένα σαββατοκύριακο, στον δεύτερο γύρο οι περισσότεροι δεν θα πάνε, με αποτέλεσμα η αποχή να είναι αισθητά μεγαλύτερη. Με αυτή την ρύθμιση θέλουν να μεταφέρουν την αποχή και στις ευρωεκλογές.
 Οι ευρωεκλογές έχουν μεγαλύτερη σημασία για τους κυβερνώντες καθώς θα είναι μια μεγάλη πραγματική δημοσκόπηση και θα εκφράσει την βούληση του λαού,
για το εάν νομιμοποιεί αυτή την συγκυβέρνηση στο να καταστρέφει την χώρα.
 Στις δημοτικές πολύ δύσκολα θα μπορέσει καποιος να προσδιορίσει τους κομματικούς συσχετισμούς, καθώς θα υπάρχουν κοινοί υποψήφιοι, και οι κυβερνώντες δεν θα δίνουν επίσημα το "χρίσμα" τους.
 Την κατάργηση της δυνατότητας των ετεροδημοτών να ψηφίζουν σε εκλογικά τμήματα στον τόπο διαμονής τους για τις ευρωεκλογές θα εισηγηθεί το υπουργείο Εσωτερικών στη νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει εντός της εβδομάδας για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των ευρωεκλογών με τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών.
 Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους της Κυριακής», η νομοθετική πρωτοβουλία αναμένεται να προκαλέσει έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει αντιταχθεί και στην κυβερνητική επιλογή να συμπέσουν οι ευρωεκλογές με τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών.
 Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν πως η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει τη δυνατότητα επιλογής για τους ετεροδημότες να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους σε ειδικά εκλογικά τμήματα, που ισχύει για τις ευρωεκλογές.
 Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, για την εκλογή δημοτικών και περιφερειακών αρχών την πρώτη Κυριακή οι πολίτες θα πρέπει να ψηφίσουν στους δήμους που είναι εγγεγραμμένοι, οπότε οι ετεροδημότες θα πρέπει να μετακινηθούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Σε όσους δήμους η διαδικασία περάσει σε δεύτερο γύρο, θα υπάρχει το παράδοξο να μπορούν οι ετεροδημότες να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους για ευρωεκλογές και παράλληλα να πρέπει να μετακινηθούν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους για να επιλέξουν αυτοδιοικητικές αρχές.
 Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κυβέρνηση θα προτείνει τη συγκεκριμένη διάταξη με την αιτιολογία ότι προσαρμόζει την εκλογική διαδικασία στις ανάγκες που δημιουργεί η ταυτόχρονη διεξαγωγή των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών!
 Όλα γίνονται για να γλυτώσουν την καταρράκωση του 25% ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μαζί, αλλά και την εξαέρωση του ΠΑΣΟΚ το οποίο κινδυνέυει να μην βγάλει ούτε ευρωβουλευτή (χρειαζεται 4,5%). Μεγαλώνοντας την αποχή, ελπίζουν ότι θα μειώσουν τους εναντίον τους ψήφους, αλλά ακόμα και έαν πάλι δεν πάρουν το προσδωκόμενο αποτέλεσμα, θα υποστηρίξουν ότι οι ευρωεκλογές είναι υποτιμημένες, και ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρθηκε. Στην πραγματικότητα λόγω έλλειψης χρημάτων πολλοί δεν θα μπορέσουν να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους.
 Είναι πραγματικά απίστευτοι, θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να μείνουν στην εξουσία, ο δρόμος μέχρι τον Μάϊο είναι μεγάλος, και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Είναι ικανοί να συνδέσουν την ψήφο και με τη φορολογική ενημερότητα, προκειμένου να στερήσουν από τον κόσμο το δικαίωμα να τους στείλει...όσο γίνεται πιο μακριά.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr