Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Financial Times : Μάχη Ν.Δ – Χρυσής Αυγής για τη β’ θέση στις ευρωεκλογές - Στο 15% με 20% η Χρυσή Αυγή

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΟΥΔΟΥΛΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΩΝ - ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ Financial Times
- Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές βλέπουν οι Financial Times σε άρθρο τους
- "Η Χρυσή Αυγή θα κοντραριστεί με τη Νέα Δημοκρατία για τη δεύτερη θέση"
- "Ελλάδα: Η Χρυσή Αυγή ετοιμάζεται για εκλογική μάχη καθώς οι ηγέτες της φυλακίζονται" είναι ο τίτλος του άρθρου
- Φιλοξενούνται δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη που επιμένει πως θα διοικήσει το δήμο Αθηναίων ακόμη και μέσα από τη φυλακή

Μάχη σώμα με σώμα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τη Χρυσή Αυγή για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές του Μαΐου πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ «βλέπουν» διεθνείς αναλυτές σύμφωνα με τους Financial Times

«Κάποιοι αναλυτές τώρα προβλέπουν ότι η Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να συγκεντρώσει 15%-20% στις ευρωεκλογές του Μαΐου και να κοντραριστεί με την Νέα Δημοκρατία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την δεύτερη θέση, πίσω από τον ακροαριστερό ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται στο άρθρο των FT.
 Ο συντάκτης αναφέρεται επίσης και στην πιθανότητα να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή εξαιτίας των παράνομων δραστηριοτήτων της, γι’ αυτό και ιδρύεται η «Εθνική Αυγή». Στο άρθρο φιλοξενούνται και δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη, υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων.
«Η κυβέρνηση θέλει να θέσει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή αλλά αυτό θα ισοδυναμούσε με πραξικόπημα και θα ήταν καταστρεπτικό για το πολιτικό σύστημα. Η Εθνική Αυγή δημιουργήθηκε για να εκπροσωπήσει τους χιλιάδες Έλληνες πατριώτες και να κατέβει στις εκλογές αν μας βγάλουν εκτός νόμου».
«Η Εθνική Αυγή θα έχει μια λίστα με αξιοσέβαστους υποψηφίους- απόστρατους στρατηγούς, πανεπιστημιακούς, γιατρούς. Θα πάρουν ισχυρή στήριξη από τα αυξανόμενα νούμερα των εθνικιστών στην Ελλάδα», λέει ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Μάλιστα το κείμενο ξεκινάει ως εξής: «Καθισμένος σε ένα γραφείο διακοσμημένο με τα εθνικά γαλανόλευκα χρώματα, ο Ηλίας Κασιδιάρης μιλά για τα σχέδιά του να κατέβει για δήμαρχος της Αθήνας, μέσα από το κελί της φυλακής».
«Ο στόχος της κυβέρνησης ήταν να με βάλει φυλακή πριν από τις εκλογές, έτσι ώστε να μην έχω το δικαίωμα να μιλάω δημόσια», λέει ο Κασιδιάρης και συνεχίζει: «Αλλά θα συνεχίσω να είμαι υποψήφιος εκτός κι αν περάσουν έναν ειδικό νόμο, που θα μου στερεί τα πολιτικά δικαιώματα».Το κείμενο αναφέρει πως μετά την προφυλάκιση Μιχαλολιάκου, ο Κασιδιάρης έχει αναλάβει αρχηγικό ρόλο στο κόμμα, ενώ θυμίζει και το περιστατικό του Ιουνίου του 2012 όταν στο πλατό της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 πέταξε ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου και στη συνέχεια χαστούκισε τη Λιάνα Κανέλλη.
«Δεν είμαστε εξτρεμιστές, φασιστές ή νεοναζί όπως υποστηρίζουν. Απλά θέλουν να εμποδίσουν μια δημοφιλή εθνικιστική οργάνωση. Και δυστυχώς υπάρχουν δικαστές στην Ελλάδα που υπηρετούν κομματικά συμφέροντα», λέει ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Σύμφωνα με τους Financial Times ότι τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής έπεσαν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αλλά από τότε έχει «επιστρέψει» στο περίπου 10% καθώς η δολοφονία του Μανώλη Καπελώνη και του Γιώργου Φουντούλη την 1η Νοεμβρίου έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο προκάλεσε νέο «κύμα» συμπάθειας. 
newsit