Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ο ΖΑΝ ΜΑΡΙ ΛΕΠΕΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Την υποστήριξή του προς τον πρόεδρο Πούτιν εξέφρασε ο Γάλλος εθνικιστής ηγέτης Ζαν-Μαρί Λεπέν (ο οποίος προ ημερών θεώρησε πιθανή τη συνεργασία του με την Χρυσή Αυγή στο ευρωκοινοβούλιο), απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων του σταθμού BFMTV για την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία. Ιδού:

«Έκανε μηδέν λάθη ενώ οι αντίπαλοί του, Αμερικανοί και Ευρωπαϊκή Ένωση, έκαναν λάθη σε όλα τα μέτωπα -πολιτικά, ιστορικά και ηθικά. Κατά τη γνώμη μου η θέση του Πούτιν δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Η Κριμαία πάντοτε ανήκε στην ρωσική αυτοκρατορία. Δόθηκε στην Ουκρανία με απόφαση ενός κομμουνιστή δικτάτορα, του Χρουτσόφ.
Πάντα πρέπει να αναμένουμε μια επιδείνωση της κατάστασης εκεί, ειδικά επειδή η κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι μια ρομαντική κατάσταση η οποία προήλθε από μια επανάσταση και δεν έχει νομιμοποιηθεί από εκλογές».

Επίσης, ο Λεπέν έκρινε ως απολύτως απαράδεκτη την στάση των ΗΠΑ «οι οποίες στηρίζουν επαναστάσεις παντού στον κόσμο, ειδικά όταν τις υποθάλπουν». Κατέκρινε επίσης τον τρόπο με τον οποίο ο Ομπάμα και οι λοιποί Δυτικοί μιλούν στον Πούτιν. «Θα μπορούσε να παρεξηγηθεί. Αλλά ο κόσμος έχει την τύχη να είναι ηγέτης ψύχραιμος, άνθρωπος που δεν στέλνει πίσω τη μπάλα». 
ethnikismos.net
http://www.stoxos.gr/