Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΣΑΡΩΣΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΛΕΠΕΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Σαν άνεμος πέρασε το Εθνικό Μέτωπο στον Α΄ γύρο των χθεσινών δημοτικών εκλογών στη Γαλλία! Το ποσοστό του φτάνει κατά μέσο όρο το 7%, κι αν σας φαίνεται μικρό σας πληροφορούμε ότι αυτό προκύπτει σε 600 από τους 36.000 δήμους της χώρας, που είχε υποψηφίους.

Κι όπως είπε η ηγέτης του κόμματος, Μαρίν Λεπέν: «Το FN είναι μια μεγάλη εθνική δύναμη. ‘Έχει προβάδισμα σε τόσες μεγάλες πόλεις, που αποδεικνύει ότι έχει εδραιωθεί. Οι Γάλλοι παίρνουν ξανά στα χέρια τους την ελευθερία τους. Σήμερα έλυσαν τα δεσμά, φέρνοντας το FN στην πρώτη θέση σε μεγάλες πόλεις και δεν ανταποκρίθηκαν στις προσπάθειές σας να τους φοβίσετε».


Το Εθνικό Μέτωπο, λοιπόν, έχει εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στην πόλη Ενάν-Μπομόν, με 50,3%, ενώ ανεδείχθη πρώτο στις πόλεις Φορμπάκ, Αβινιόν και Μπεζιέ και σε πολλές άλλες είναι στη δεύτερη θέση και περνάει στον Β΄ γύρο. 

Ποια ήταν η πρώτη (λυσσασμένη…) αντίδραση των… κλεφτο-πασόκων της Γαλλίας; «Η θέση του Σοσιαλιστικού Κόμματος είναι πολύ σαφής: θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εμποδίσουμε κάθε υποψήφιο του FN να κερδίσει έναν δήμο», δήλωσε η Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ, εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2. Τουτέστιν, θα ενωθούν όλα τα κόμματα του γαλλικού… συνταγματικού τόξου κατά του Εθνικού Μετώπου… Η παλιά γνωστή συνταγή, η οποία όμως δε βλέπουμε να πιάνει στις μέρες μας, γιατί οι Ευρωπαίοι ξύπνησαν!

(ΥΓ): Για να θυμηθούμε και το καραμανλικό «Ελλάς- Γαλλία- Συμμαχία» της δεκαετίας του ’70, άντε και στα δικά μας που έρχονται!

http://ethnikismos.net/