Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ S-300...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΧΤΟΥΝ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ

ΤΖΑΜΠΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΙΚΟΥΣ S-300...ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΟΙ
Οι εξελίξεις στη Κριμαία ακυρώνουν την συμμετοχή των S-300 στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το περιβάλλον του Υπουργού και το ΓΕΕΘΑ, είχαν μεταφερθεί στην Αθήνα ορισμένα τμήματα του πυραυλικού συστήματος S-300 για να συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου τις 25 της Μαρτίου και συγκεκριμένα στην παρέλαση με τα μηχανοκίνητα τμήματα.
Θα συμμετείχαν για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια που τα έχει αποκτήσει η Ελλάδα ως πολιτικό, διπλωματικό αποτέλεσμα της εμπλοκής εγκατάστασης τους στην ακρωτηριασμένη Κύπρο.


Όπως για πρώτη φορά έκαναν βολή στο πεδίο βολής της Κρήτης τον περασμένο Δεκέμβριο. Επίσης μετά από έναν πολυετή αγώνα δρόμου αφενός μεν να εξασφαλισθούν οι απαιτούμενες παράμετροι ασφαλείας για το Π.Β και τις γύρω περιοχές και αφετέρου για να εξασφαλισθεί η τεχνική τους επάρκεια προς επίτευξη της βολής (οι διαδικασίες συντήρησης που ακολουθεί η Ρωσική πλευρά είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες και υπερτιμημένες)*.
*(ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ)
Όσον αφορά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και μετά τα πρόσφατα γεγονότα στη Κριμαία θεωρήθηκε αντιδεοντολογική η συμμετοχή ενός στρατηγικού οπλικού συστήματος με την προαναφερόμενη πολιτική προϊστορία του για την περιοχή μας στα μηχανοκίνητα τμήματα της παρέλασης. Κατά την γνώμη μας σοφή απόφαση αφού ούτως ή άλλως επί σειρά ετών δεν είχαν μπει στον κόπο να τα φέρουν από την Κρήτη και η παρούσα περίοδος δεν είναι η καλύτερη προς τούτο.

Άλλωστε αυτό που ενδιαφέρει κυρίως για επίτευξη των στόχων του αμυντικού μας δόγματος είναι κυρίως η πραγματική επιχειρησιακή κατάσταση των Οπλικών μας Συστημάτων (όπως βέβαια και οι σχέσεις εμπιστοσύνης με τους συμμάχους μας) και όχι οι φωτογραφίες, τα φώτα της δημοσιότητας των βολών και οι παρελάσεις. Και σε αυτό το τομέα διαβλέπουμε προβλήματα στην ήδη προβληματική συντήρηση στα ρωσικά προέλευσης συστήματα, εάν συνεχισθεί και επιδεινωθεί η διεθνής απομόνωση της Ρωσίας.

http://dexiextrem.blogspot.gr/