Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Υμνοι από Washington Post για τον ρωσικό Στρατό: "Επαγγελματισμός και πειθαρχία"

ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ...
Μεγάλη εντύπωση έκανε στους Αμερικανούς η αποτελεσματικότητα του σύγχρονου ρώσικου Στρατού, αφού η εικόνα που παρουσίασε στην Κριμαία, δείχνει υψηλή πειθαρχία και επαγγελματισμο (κάτι που ήδη έχει σημειώσει από τις πρώτες ημέρες της επέμβασης στην Κριμαία το defencenet.gr συγκρίνοντας την επέμβαση στην Γεωργία) που εξέπληξε δυσάρεστα του παροικουντες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Μπορείτε να διαβάσετε στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί ένα μεγάλο αφιέρωμα με άγνωστα στοιχεία για την επέμβαση της Ρωσίας στην Κριμαία.

Συγκεκριμένα σε άρθρο της Washington Post από τον David Ignatius τονίζεται η διαφορα με τον πρόγονο σοβιετικό Στρατό που "αποδείχτηκε τόσο αδύναμο στο Αφγανιστάν".


"Τώρα είναι τόσο καλά οργανωμένος κι πειθαρχημένος, ο επαγγελματισμός του βοήθησε ώστε να αποφευχθεί η αιματοχυσία την Κριμέα, όπως κρίνουμε από τις φωτογραφίες που δείχνουν τις ενέργειες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων στην Χερσόνησο. Επιχειρούν με μυστικότητα, χωρις διακριτικά, και με καλυμμένα τα πρόσωπά τους.Είναι πειθαρχημένοι και αποφασισμένοι. Αν και η διπλωματια βρίσκεται σε εξέλιξη, το Πεντάγωνο ήδη αξιολογεί τις επιδόσεις τους.

Η δράση των Spetsnaz έδωσε μαθήματα στην ταχύτητα ανάπτυξης ειδικών δυνάμεων για την επιτυχία αυστηρώς καθορισμενων στόχων".

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα ο Paul Sanders σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας "Αυτό που με  συγκλόνισε στα ρωσικά στρατεύματα ειναι το επίπεδο, επαίδευσης, πειθαρχίας, και συνεργασίας."

Στην αρχή της κρίσης λέει ο αρθρογράφος υπήρχαν 15.000 Ρώσοι στρατιώτες στην Κριμαία, και αμέσως αναπτύχθηκαν επιπλέον αλλες 5.000. Στρατιωτικοί αναλυτές είπαν στον αρθρογράφο ότι παρατήρησαν κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία στον τρόπο της ρωσικής ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος Πούτιν ένας πρώην συνταγματάρχης της KGB, πρoτίμησε μια "μαύρη" επιχέιρηση από μια ανοιχτή επέμβαση.

Επειδή οι ένοπλοι δεν είχαν διακριτικά ο πρ'oεδρος Πουτιν στις 4 Μαρτίου στην ανακοίνωσή του είπε ότι "δεν είναι Ρώσοι στρατιώτες"

"Ελάτε μαζί μου σε ένα κατάστημα και μπορέιτε να αγοράσετε οποιαδήποτε παραλλαγή" απαντησε στην ερώτηση ενός ρεπόρτερ.  Αυτή η άρνηση των γεγονότων ήταν πολύ χρήσιμη.

"Η Ρωσία κατάφερε να καλύψει μια παρανομη επέμβαση πίσω από ένα πέπλο νομιμότητας. Ταυτόχρονα αν κάτι στράβωνε και κατέληγε στο θάνατο Ουκρανών ο Πούτιν θα μπορούσε να το αρνηθεί. Ταυτόχρονα ο Πούτιν εδειξε προθυμία να αναλάβει ρίσκα. Αν και δεν χύθηκε αίμα ο Πούτιν δεν μπορούσε να είναι σιγουρος για αυτό. Εκεί έπαιξε ρόλο η πειθαρχία των ρωσικών στρατευμάτων, και ο επαγγελματισμός τους μειωσε το ρίσκο ατυχημάτων".

Οι ειδικοί αμφισβητούν ότι αυτό θα μπορούσε να επεκταθεί και σε χώρες όπως η Λετονία, και η Λιθουανία.

"Επιχειρήσεις εναντίον μελών του ΝΑΤΟ απαιτούν μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία, και θα πρέπει να προκληθεί η ετοιμότητα του ΝΑΤΟ να εφαρμόσει το άρθρο 5 περί επίθεσης σε χώρα-μέλος του.

Για κάτι τέτοιο δεν είναι ακόμα έτοιμος ο Πούτιν. Η επιχείρηση στην Κριμαία έγινε και για να δουν οι Δυτικοί την βελτίωση στην ποιότητα εκπαιδεύσεως στο ρωσικό Στρατό.

10 χρόνια πριν στην Τσετσενία και το 2008 στην Γεωργία ο ρωσικό Στρατός δεν έδρασε τόσο "κομψά". Ειναι φανερό ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να δρεπει καρπούς από την αυξημένη χρηματοδότηη και την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του Στρατου΄της."Με λιγα λόγια καμμία σχέση με τον Στρατό που αποδείχτηκε αδύναμος στο Αφγανιστάν."

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr