Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

"ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ" ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ : Με 150.000 ευρώ εγγύηση την σκαπούλαρε πάλι ο Γιάννος και η σύζυγος.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ....ΑΝ ΗΤΑΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΜΠΟΥΖΟΥΡΙΑΣΕΙ ΤΩΡΑ
Εγγύηση 100.000 ευρώ επιβλήθηκε στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου μετά την απολογία του για δύο πράξεις ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες , η μία εκ των οποίων διώκεται σε βαθμό κακουργήματος .

Στη σύζυγο του πρώην υπουργού Σταυρούλα Κουράκου, η οποία κατηγορείται για άμεση συνέργεια στις πράξεις του Γιάννου Παπαντωνίου, ανακρίτρια και εισαγγελέας επέβαλαν εγγύηση 50.000 ευρώ.

Η υπόθεση αφορά ποσό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ και το ζεύγος Παπαντωνίου δεν είχε δηλώσει ως όφειλε στα περιουσιακά του στοιχεία του 2009 και 2010.


Ο πρώην υπουργός στην απολογία του φέρεται να υποστήριξε ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη του συγκεκριμένου ποσού, καθώς ο τραπεζικός λογαριασμός αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του από τον προηγούμενο γάμο της. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι τα χρήματα, το 2010, επαναπατρίστηκαν και περιήλθαν στα παιδιά της συζύγου του.

Το ζεύγος Παπαντωνίου δεν είχε δηλώσει το συγκεκριμένο ποσό ούτε το 2008, υπόθεση για την οποία κατηγορείται σε βαθμό πλημμελήματος αφού τότε δεν είχε αλλάξει ο σχετικός νόμος. Μετά την απολογία τους, για την συγκεκριμένη παράληψη, ο Γιάνννος Παπαντωνίου και οι σύζυγός του είχαν αφεθεί ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση 50.000 και 20.000 ευρώ αντίστοιχα.

http://www.makeleio.gr/