Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Παπαγαλάκι του antinews ονειρεύεται θρίαμβο της νουδούλας στις προσεχείς εκλογές! Η επιστήμη της ψυχιατρικής σηκώνει τα χέρια ψηλά.



Τέσσερα χρόνια τώρα το antinews δεν υπέκυψε στις κακόφωνες σειρήνες του άκρατου λαϊκισμού, του φασισμού και του δήθεν πατριωτισμού και των εκμαυλισμένων από τις θεωρίες αμερικανικών think tanks «αντιμνημονιακών». 

Στον αγώνα αυτό χάσαμε ορισμένους υπερπατριώτες αλλά και αρκετούς έντιμους πολίτες που παρασύρθηκαν. Κερδίσαμε όμως άλλους φίλους, πολύ πιο κριτικούς και γι' αυτό ίσως πιο πολύτιμους 

Σ΄ αυτά τα χρόνια στηρίξαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον αγώνα του Σαμαρά και την συγκυβέρνησή του για έναν βασικό και υπέρτατο λόγο: Την σωτηρία της Πατρίδος και την αποτροπή της εξόδου από το Ευρώ. Στα υπόλοιπα ζητήματα και κυρίως εκείνα που αφορούν την θεσμική κατοχύρωση της Νέας Μεταπολίτευσης και την δημιουργία ενός νέου κόμματος οι διαφωνίες μας παραμένουν. Το 2009 πρέπει επιτέλους να δικαιωθεί. Δεν είναι μόνο μια καλή ανάμνηση στα μυαλά ορισμένων παρεπιδημούντων στο Μαξίμου. Είναι πάγιο αίτημα αγώνα για την βάση της ΝΔ, απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία μιας νέας μεταπολίτευσης και όχι την μετάλλαξη της παλιάς με υπολείμματα του ΠΑΣΟΚ. 

Όπως γράφουμε και σε άλλη ανάρτηση, στα δύσκολα αυτά χρόνια, ο Σαμαράς απέδειξε ότι μπορούσε να εκτελεστεί διαφορετικά το Μνημόνιο και να δώσει τεράστια ώθηση στα δημόσια οικονομικά. Περικοπές και πριν, περικοπές και τώρα, θα μου πείτε. Η διαφορά είναι ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου όλο έξω έπεφτε από τους στόχους (και σε έλλειμμα και σε ΑΕΠ), ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά υπερκαλύπτει τους στόχους, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, το περίφημο πλεόνασμα.

Παράλληλα η Ελλάδα αρχίζει και χαίρει διεθνούς σεβασμού και δεν είναι πλέον το κλοτσοσκούφι του κάθε υπαλλήλου των Βρυξελλών. Και η πραγματικότητα είναι ότι βγαίνουμε από τα Μνημόνια και αυτό είναι κάτι που ακόμη και οι πλέον δύσπιστοι θα είναι σε θέση πολύ σύντομα να αντιληφθούν. 

Δεν είναι τυχαία όλα, υπάρχει λόγος και ο λόγος είναι ότι ο Σαμαράς είναι απείρως ικανότερος και κυρίως δεν έχει δόλο καταστροφής της χώρας. 

Πριν προχωρήσω θα επισημάνω κάτι: φωνάζουν και διαμαρτύρονται όσοι έχασαν την στρατηγική τους με το πλεόνασμα και μιλάνε για «προεκλογική παροχή». Σιγά τα ωά. Κανείς δεν σκέφτηκε - και κυρίως από τη ΝΔ - να τους πει το απλό: Ότι για πρώτη φορά από την αποφράδα ημέρα που μπήκαμε στο μνημόνιο μια κυβέρνηση μοιράζει λεφτά και δεν τα παίρνει με φόρους!!! Αυτό θα έχει τεράστια ψυχολογική επίδραση και στον λαό και στην Οικονομία. 

Πως όμως διαμορφώνεται σήμερα η πολιτική κατάσταση; 

Η τακτική Σαμαρά απέναντι στην Χρυσή Αυγή αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες κι εκεί δεν βλέπω να υπάρχουν και πολλοί. Καθημερινά το μόρφωμα του Μιχαλολιάκου χάνει δυνάμεις, ενώ μαίνονται οι εσωτερικές διαμάχες για την επικράτηση. 

Οι «Ψεκασμένοι» απασχολούν την επικαιρότητα μόνο για τα αμέτρητα εσωτερικά τους προβλήματα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που διερωτώνται αν θα είναι στη νέα Βουλή. Σήμερα αποχώρησαν άλλα 932 στελέχη και ήδη αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα συνοχής.
 
Για τους άλλους, Πολύδωρες και Νικολόπουλους δεν αξίζει να αναφερθώ. 

Η «Ελιά» έχασε από την αρχή το παιχνίδι αφού την έφαγε ο ..δράκος του ΠΑΣΟΚ που την ελέγχει.
«Ελιά», ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν να αντιμετωπίσουν και το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη που εκμεταλλεύεται τους πόθους και τις αγωνίες του λαού για ανανέωση. 

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Απλές κουβέντες συναγωνιστές και συναγωνίστριες: Αν ο Σαμαράς επιστρέψει στην αστείρευτη κοίτη του 2009, αν ανανεώσει τους θεσμούς και το κόμμα δεν έχει να φοβάται τίποτα. Η ΝΔ θα θριαμβεύσει.