Σάββατο 12 Απριλίου 2014

"ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ" ΣΤΗΝ Ν.Δ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΚΗ :"Δεν ψηφίζω το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, εάν...


ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΠΑΚΗ ΑΝΤΑΡΤΗ...ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο...ΜΠΕΝΙ.
Εγκρίθηκε χθες από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, η δεύτερη ανάγνωση του οποίου είχε «παγώσει» επί τέσσερις μήνες. «Υπέρ» του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ., ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών» και καταψήφισε ένα άρθρο. 
Οι ΑΝ.ΕΛ. επιφυλάχθηκαν, ενώ «κατά» τάχθηκαν οι ΚΚΕ και Χ.Α.
Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, υπήρξε ρητό αίτημα στον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου να συμπεριληφθεί και ποινή για όσους δεν αναγνωρίζουν τις αναγνωρισμένες από τη Βουλή Γενοκτονίες (Ποντίων, Αρμενίων κ.λπ.).
Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του τ. υπουργού και βουλευτή Α’ Αθηνών Προκόπη Παυλόπουλου, που πήρε τον λόγο και κατέστησε σαφές στον υπουργό Χ. Αθανασίου ότι θα το καταψηφίσει.
«Εάν δεν συμπεριληφθούν ρητά και ονομαστικά οι Γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η ελληνική Βουλή, εγώ δεν πρόκειται να το ψηφίσω. Ρητά και κατηγορηματικά, πέραν του ολοκαυτώματος, θα πρέπει να αναφερθούν οι Γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου, των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και των Ελλήνων της Ιωνίας»!
Στη συνέχεια, προς έκπληξη όλων παρέδωσε και έτοιμη τη διατύπωση, η οποία θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο κείμενο.

Παράλληλα, εκτενής συζήτηση έγινε και για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών. Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε ότι προτίθεται να καταθέσει τροπολογία, ωστόσο έντονη υπήρξε η αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης: «Η συμβίωση τον ομόφυλων ζευγαριών είναι ένα θέμα. Οχι το να συμβιώσουν, αλλά οι έννομες συνέπειες από αυτό (υιοθεσίες κ.λπ.)». Δεν είναι απλό το ζήτημα. Θέλει μελέτη. Είναι θέμα αστικού δικαίου και θέλει μελέτη νομική, κοινωνική και θρησκευτική. Είμαστε χώρα που έχει δομές και πιστεύω ότι πρέπει αυτά τα θέματα να μελετηθούν με προσοχή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου.

Απαντώντας δε στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ότι με το νομοσχέδιο υπάρχει κίνδυνος να ποινικοποιηθούν ακόμα και οι ιδέες ή η σκέψη, ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι μόνος στόχος του νομοσχεδίου είναι να ποινικοποιηθεί η πράξη που προκάλεσε το μίσος, δηλαδή ο μισαλλόδοξος λόγος. «Το νομοσχέδιο προβλέπει την τιμωρία του μισαλλόδοξου λόγου» είπε ο κ. Αθανασίου και ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να μη μονοπωλεί το θέμα του ρατσισμού. «Η προστασία των θυμάτων και των μαρτύρων προβλέπεται ρητά» είπε και προανήγγειλε αλλαγές όταν το νομοσχέδιο φτάσει στην Ολομέλεια, προκειμένου να υπάρξει προστασία από επιθέσεις βίας για σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου.
δημοκρατία
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/