Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΜ ΤΩΡΑ...

ΟΤΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ...
Νέα κόντρα ξέσπασε σήμερα μεσω ανακοινώσεων, μεταξύ της Γενικής Εισαγγελίας και του ΕΛΑΜ. Ο λόγος αφορά στο κατά πόσον το ΕΛΑΜ αποτελεί πολιτικό κόμμα ή όχι. Σε ανακοίνσή του ο Γενικός Εισαγγελέας αναφέρει ότι «το ΕΛΑΜ δεν είναι εγγεγραμμένο ως πολιτικό κόμμα, δυνάμει της ισχύουσας νομοθεσίας». Επεξηγεί δε ότι «αρχική αίτηση του για εγγραφή που υποβλήθηκε κατά το 2010, απορρίφθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών επειδή τάχα δεν πληρούντο οι προϋποθέσεις της τότε ισχύουσας νομοθεσίας περί Πολιτικών Κομμάτων, ενώ δεύτερη αίτηση την οποία υπέβαλε κατά το 2011 δεν εξετάστηκε λόγω κάποιων "διαδικαστικών κενών" που παρατηρήθηκαν στην τροποποιητική νομοθεσία που είχε θεσπιστεί.
Η απάντηση του ΕΛΑΜ

Θα θέλαμε να απαντήσουμε στα ανακριβή και αναληθή δημοσιεύματα που αναφέρονται στην πολιτική νομιμότητα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και τα οποία αναπαρήγαγαν τα πλείστα ΜΜΕ. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) με βάση των περί κομμάτων νόμων, το 2011 έκανε εκ νέου αίτηση για εγγραφή του σαν νόμιμο πολιτικό κόμμα η οποία και εγκρίθηκε. Εξ ου και η αποδοχή από το Υπουργείο Εσωτερικών για συμμετοχή μας εως νόμιμο πολιτικό κόμμα στις Βουλευτικές εκλογές του ιδίου έτους.
Να θυμίσουμε τις δηλώσεις του τότε Γενικού Εισαγγελέα, Πέτρου Κληρίδη, στην εφημερίδα «Σημερινή», μετά την γνωμάτευση του νόμου περί πολιτικών κομμάτων ανέφερε σχετικά ότι «επειδή έχει εξετάσει την αίτηση και διαπίστωσε ότι έχουν υποβληθεί όλα τα στοιχεία που ζητούνται από τη σχετική νομοθεσία, θεωρώ ότι θα αναγνωρίσω και το ΕΛΑΜ ως κόμμα'', ενώ ακολούθως δήλωσε ότι «Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα περιληφθεί τελικά στο ψηφοδέλτιο ως κόμμα».
Ο νόμος περί πολιτικών κομμάτων τροποποιήθηκε στις 17/12/2012, όπως ορθά αναφέρεται στα άρθρα που δημοσιεύτηκαν σήμερα. Εκείνο που ηθελημένα ξέχασαν να αναφέρουν τα ΜΜΕ, είναι ότι βάση της νέας τροποποιητικής νομοθεσίας τα καταστατικά ΟΛΩΝ των πολιτικών κομμάτων δεν είναι πλέον σε ισχύ, καθώς θα έπρεπε να προσκομίσουν κάποια άλλα συνοδευτικά έγγραφα, μαζί με υπογραφές 300 υποστηρικτών. Το καταστατικό του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) έχει είδη καταχωρηθεί εκ νέου μαζί με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και είναι πλέον θέμα διαδικαστικό για να εγκριθεί.
Μετά τα σκάνδαλα με τις διαγραφές δανείων γνωστών πολιτικών και την αγορά τεμαχίου γης μεγάλης αξίας από την πρώτη Κυρία με ευνοϊκούς όρους, θέλοντας να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου προσπαθούν να πλάσουν μια τεράστια σκευωρία εις βάρος του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος.

Ενώ βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο εδώ και αρκετό καιρό καμία δημοσκόπηση δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας, κάποιοι γνωστοί κύκλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα πολιτικής τρομοκρατίας ενάντια στην τεράστια ροή ψηφοφόρων προς το κόμμα μας. Φαίνεται κάποιοι γνωρίζουν τα πραγματικά διογκούμενα ποσοστά του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και με υποχθόνιους τρόπους προσπαθούν να πλήξουν τον αγώνα μας.
Άξιος ο μισθός τους, αλλά να ξέρουν ότι ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο και όλη η λασπολογία τους κατά της μοναδική αγνής πολιτικής φωνή θα πέσει στο κενό.
Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)