Τρίτη 8 Απριλίου 2014

΄Ερμαιο του Βενιζέλου ο Σαμαράς - Φέρνει πάλι το αντιρατσιστικό - Οργή στην ΚΟ της ΝΔ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ : ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΣΤΟΝ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ" ΦΑΗΛΟ ΚΑΡΝΙΔΙΩΤΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ . ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙ Ο ΜΠΕΝΙ ΤΩΡΑ....
Στην πολιτική της αυτοχειρία σύρει τη ΝΔ ο πρόεδρος του χρεοκοπημένου ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επιβάλλοντας στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να επαναφέρει στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, τώρα που παραιτήθηκε ο γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου Π.Μπαλτάκος ο οποίος αποτελούσε - είναι γεγονός - ουσιαστικό ανάχωμα στην προσπάθεια των νεοταξικών κομμάτων να περάσει το νομοσχέδιο χωρίς να αναγνωριστούν οι Γενοκτονίες Ελληνων και Αρμενίων.
Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Βιρβιδάκης, Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Βουλής στα μέλη της, την ερχόμενη Πέμπτη επανέρχεται η συζήτηση για το αντιρατσιστικό που είχε διακοπεί πριν από περίπου 4 μήνες και πλέον θα δούμε τι θα πούν οι βουλευτές της ΝΔ:
Θα δεχθούν το αντιρατσιστικό ν/σ που ποινικοποιεί την όποια αντίδραση στην λαθρομετανάστευση και δεν αναγνωρίζει τις γενοκτονίες των Ποντίων Ελλήνων, των Μικρασιατών Ελλήνων και των Αρμενίων και δέχεται μόνο την εβραϊκή Γενοκτονία;

Φυσικά μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί "βούτηρο στο ψωμί" του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή του οποίου το πολιτικό ρεύμα στην κοινωνία έχει ανανεώσει την ορμή του από την περασμένη εβδομάδα που ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις για την κυβερνητική συνωμοσία σε βάρος του εθνικιστικού κόμματος.

Πάντως στον ευρεύτερεο χώρο της δεξιάς καταγράφονται σημαντικές διεργασίες προς την κατεύθυνση της δημιουργίας νέου σοβαρού πολιτικού σχηματισμού με καθαρά "δεξιά" απόχρωση. 

Κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποσπάσει δεκάδες βουλευτές από μια ΝΔ η οποία ετοιμάζεται για την πλέον επώδυνη ήττα στην πολιτική της ιστορία, κάτω και από το 18,92% των εθνικών εκλογών του Μαΐου του 2012 και βέβαια να επανακάμψουν σε αυτόν τον σχηματισμό βουλευτές, όπως ο Β.Πολύδωρας, στελέχη, όπως ο Χ.Ζώης, προσωπικότητες όπως ο επίτιμος Α/ΓΕΣ στρατηγός Φ.Φράγκος και βουλευτές ή στελέχη από τον χώρο τον ΑΝΕΛΛ.

Ο πολιτικός εναγκαλισμός του Α. Σαμαρά με τον Ευ. Βενιζέλο προκειμένου να μείνουν στην εξουσία και να εφαρμόσουν την πολιτική του μνημονίου, με τον δεύτερο να απαιτεί την εκδίωξη των δεξιών από το κράτος και τον πρώτο να δέχεται τον εκβιασμό, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις εντός της Ν.Δ. και ειδικότερα σε αυτούς που εκφράζουν το χώρο της πατριωτικής δεξιάς.

Η εξώθηση του Φαήλου Κρανιδιώτη σε απόσυρση της υποψηφιότητας του από ευρωβουλευτής της Ν.Δ. έρχεται σε συνέχεια της απομάκρυνσης του άλλου στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, του Π. Μπαλτάκου, γιατί τόλμησε να αποκαλύψει αλήθειες.

Ήδη ένας από τους σοβαρούς βουλευτές της ΝΔ, ο βουλευτής Δράμας Δ.Κυριαζίδης προχώρησε σε δήλωση στήριξης του Π.Μπαλτάκου, η οποία δεν είναι καθόλου άσχετη με το θετικό κλίμα που υπάρχει στην συντριπτική πλειοψηφία της ΚΟ της ΝΔ για τον πρώην γ.γ., αλλά και την αρνητική εντύπωση που έχει προκαλέσει η "αριστερή στροφή" που επιχειρεί ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς:

Αναφέρει σχετικά στην δήλωσή του ο Ν.Κυριαζίδης:

"Με αφορμή τα εξαιρετικώς δυσμενή σχόλια και τις απαξιωτικές δηλώσεις διαφόρων αναφορικά με την δημόσια παρουσία και προσφορά του κ. Τάκη Μπαλτάκου στην θέση του Γραμματέως της Κυβερνήσεως, νιώθω την ηθική υποχρέωση να προχωρήσω στην παρούσα δημόσια δήλωση.

Ο κ. Μπαλτάκος κατά την άσκηση των καθηκόντων του καλοπροαίρετα είχε την πόρτα του γραφείου του πάντα ΑΝΟΙΚΤΗ σε όλους ανεξαιρέτως τους Βουλευτές, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ, ακούγοντας όλους και όλα, προσπαθώντας πάντα να επιλύσει τα όποια προβλήματα επί της ουσίας τους.

Όταν τα γραφεία ορισμένων Υπουργών ήταν κλειστά, ο κ. Μπαλτάκος ήταν ο μόνος στον οποίο μπορούσες να απευθυνθείς οποτεδήποτε για να ζητήσεις την θεσμική παρέμβασή του παρά τον φόρτο που συναπαγόταν η θέση του.

Οφείλω δε να σημειώσω ότι συνέδραμε ουσιαστικά τους νέους βουλευτές στο έργο τους και ήταν παρών σε όποιο πρόβλημα και αν δημιουργείτο προς άμεση διαχείρισή του. Για την σοβαρότητα του ανδρός και την νομική του κατάρτιση ουδείς μπορεί να αντιλέξει.

Είναι πραγματικά άδικο για το έργο του και την παρουσία του στην Κυβέρνηση λόγω του ατυχούς αυτού περιστατικού να αμαυρώνεται συνολικά η προσφορά του".

Σίγουρα έρχονται εξελίξεις. Και οι εξελίξεις αυτές θα πυροδοτηθούν την επομένη των ευρωεκλογών...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr