Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

bankingnews.gr :Μεγάλη νίκη της Χρυσής Αυγής λόγω Αττικής – Μεταξύ 10% με 11% θα λάβει στις ευρωεκλογές

Η Χρυσή Αυγή ήταν το κόμμα που αύξησε τα εκλογικά της ποσοστά σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στην Αττική
Ένα κόμμα που δικαιούται να υποστηρίζει ότι εξήλθε κερδισμένο στον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών είναι η Χρυσή Αυγή. 
 Παρά την φίμωση και την απόλυτη προπαγάνδα λάσπης κατά της Χρυσής Αυγής το ποσοστό της ελληνικής αυγής ισχυροποιήθηκε. 
Μπορεί ο Κασιδιάρης να μην πέρασε στον δεύτερο γύρο αλλά με το 16% που συγκέντρωσε έναντι 17% του Σπηλιωτόπουλου της ΝΔ προφανώς πρόκειται για άριστη επίδοση. 
Ο Κασιδιάρης στον δήμο Αθηναίων κατέλαβε την 4η θέση με 16,12% όταν ο πρώτος ο Καμίνης έλαβε ποσοστό 21% δηλαδή διαφορά μόλις 5%. 
Ο Κασιδιάρης και η Χρυσή Αυγή κατάφεραν να συγκεντρώσουν κάτω από πολύ δυσμενείς συνθήκες ένα πολύ αξιόλογο ποσοστό, που αποδεικνύει ότι η Χρυσή Αυγή ισχυροποιείται.

Η περιφέρεια Αττικής επιβεβαιώνει τις καλές επιδόσεις της Χρυσής Αυγής καθώς ο Παναγιώταρος με 11,4% κατέλαβε την 4η θέση.
Να ληφθεί υπόψη ότι ο Κουμουτσάκος της ΝΔ κατέλαβε ποσοστό 14,1%.
Άρα η Χρυσή Αυγή ισχυροποιήθηκε στην Αττική και με βάση αναγωγές το ποσοστό που θα λάβει στις ευρωεκλογές θα είναι μεταξύ 10% και 11%. 
Όμως και ενώ στην Αττική και στον δήμο Αθηναίων ισχυροποιήθηκε η Χρυσή Αυγή στην περιφέρεια οι επιδόσεις ήταν μέτριες, αυξημένες σε σχέση με το παρελθόν αλλά υπολείπονταν των ποσοστών που θα λάβει στις ευρωεκλογές. 
Στην περιφέρεια Πελοποννήσου π.χ. έλαβε 8,8% και στην Λακωνία 12,3% ποσοστά που αναμενόταν να ήταν υψηλότερα. 
Οι επιδόσεις στην Βόρειο Ελλάδα και ειδικά στην Κεντρική Μακεδονία έχουν αυξηθεί αλλά όχι με την δυναμική και τις επιδόσεις της Αττικής. 
Στην Θεσσαλία στην Μαγνησία έλαβε ποσοστά κοντά στο 8% με 9% επιδόσεις κάτω του ποσοστού που θα λάβει στις ευρωεκλογές.
Βελτίωσε π.χ. εμφάνισε στην Αιτωλοακαρνανία με 9% σε σχέση με το παρελθόν ενώ καλές ήταν οι επιδόσεις σε Φωκίδα και Εύβοια. 
Το συμπέρασμα για την Χρυσή Αυγή είναι το εξής. 
Αποτελεί το κόμμα που μπορεί να υποστηρίζει ότι βγήκε κερδισμένο από τις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές. 
Ισχυροποίησε τα ποσοστά της η Χρυσή Αυγή λόγω Αττικής ενώ η βελτίωση στην υπόλοιπη Ελλάδα ήταν χαμηλότερη της γενικής τάσης. 
Βέβαια αν ληφθεί υπόψη ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι προφυλακισμένη, είναι απομονωμένη επικοινωνιακά καθώς παρατηρήθηκε χθες το απίστευτο να μην εκπροσωπείται σε κανένα μεγάλο μέσο ενημέρωσης παρ΄ ότι ισχυροποίησε τα ποσοστά της και δεν διαθέτει κρατική χρηματοδότηση, η επιτυχία της Χρυσής Αυγής ήταν μεγάλη. 
Το bankingnews.gr που ήταν από τα ελάχιστα μέσα ενημέρωσης που είχε προβλέψει 1)ότι θα δώσει το πράσινο φως ο Άρειος Πάγος και 2) ότι θα λάβει στις ευρωεκλογές ποσοστό πάνω από 10% δικαιώνεται. 
Το ποσοστό της Χρυσής Αυγής θα κινηθεί μεταξύ 10% και 11% με μάλλον τάσεις ανοδικές. 
Η Χρυσή Αυγή θα επισφραγίσει την άνοδο της στις ευρωεκλογές. 

Πρώτη ενημέρωση: 08:11, Δευτέρα 19 Μαϊου 2014

www.bankingnews.gr