Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ : ΠΡΩΤΟ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ...ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ.
Aπο zougla.gr :Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μέτρηση της δύναμης των κομματικών site στο Alexa.
Πρώτη, με μεγάλη διαφορά, είναι η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής (θέση 165 στα ελληνικά site), η οποία εικονίζεται με κόκκινο χρώμα. Είναι φανερό ότι οι οπαδοί της ανήκουν στην κατηγορία των πλέον δραστήριων στο διαδίκτυο. Έπονται η Νέα Δημοκρατία στη δεύτερη θέση (1412) και ο ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη (1525), ενώ στην τέταρτη θέση (2243) βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και στην πέμπτη (3498) το ΚΚΕ.
Προτελευταία, στην έκτη θέση (4904), είναι η Δημοκρατική Αριστερά, ενώ ακόμα χαμηλότερα, τελευταίο (5477), βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, οι οπαδοί του οποίου φέρονται να παραμένουν οι πλέον αδιάφοροι για την ιστοσελίδα του κόμματός τους.
Από μία απλή ανάγνωση φαίνεται ότι η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής έχει αρχίσει να παίρνει την ανιούσα τα τελευταία δύο χρόνια,
από τότε με λίγα λόγια που οι υπόλοιποι άρχισαν να επιτίθενται στο ακροδεξιό μόρφωμα χωρίς ουσιαστικό διάλογο, μέσα από συμπεριφορές αφορισμού, για να κορυφωθεί η επισκεψιμότητά της κατά τη διάρκεια των μαζικών ποινικών διώξεων κατά των βουλευτών του κόμματος.

Μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών που όλοι ασχολούνται με την… απαράδεκτη άνοδο της Χρυσής Αυγής, ολοφυρόμενοι λες και δεν έχουν καμία ευθύνη για το γεγονός, έχει ενδιαφέρον να δει κάποιος πώς θα εξελιχθεί το διαδικτυακό φαινόμενο. Εάν, δηλαδή, η Χ.Α. θα συνεχίσει να κερδίζει θέσεις στην κλίμακα των ελληνικών ιστοσελίδων και πόση σημασία έχει κάτι τέτοιο με την άνοδο των ποσοστών του συγκεκριμένου κόμματος.

Η διαδικτυακή ψηφοφορία του zougla.gr ήταν η μόνη που κατέγραφε τα μεγάλα ποσοστά της Χρυσής Αυγής (προφανώς κάποιοι άλλοι τα έκρυβαν, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση), ενώ συνεχίζει να καταγράφει την ανοδική τάση μέχρι σήμερα. Όσοι παρακολουθούν τις αναλύσεις μας θα θυμούνται ότι είχαμε επισημάνει από νωρίς τον κίνδυνο της αύξησης των ποσοστών του ακροδεξιού κόμματος, τα οποία μάλιστα θα ήταν εντυπωσιακότερα κυρίως στον Δήμο της Αθήνας, εάν οι νέοι ψηφοφόροι των ηλικιών 18-25 προσέρχονταν στις κάλπες.

Ένα δεύτερο ερώτημα παραμένει η συμπεριφορά των μεγαλύτερων σε ηλικία ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας (η διαρροή τους προς τη Χρυσή Αυγή αγγίζει το 30%!). Θα επιμείνουν μέχρι τέλους στην ακροδεξιά επιλογή τους ή θα επιστρέψουν στο… μαντρί; Η Κυριακή είναι κοντά και η διαδικτυακή ψηφοφορία του zougla.gr φαίνεται να δικαιώνεται μέχρι κεραίας.