Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Σταύρος Θεοδωράκης : Δεν χτυπάς ένα σύστημα ψηφίζοντας Χρυσή Αυγή...Το χτυπάς ψηφίζοντας ΜΠΟΜΠΟΛΑ!!!

Ο ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ Χ.Α (ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΧΤΥΠΑΣ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ" ΤΟΥ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΑΡΧΗ ΜΠΟΜΠΟΛΑ.
Με γιορτή δίπλα από το Καλλιμάρμαρο, στο καφενείο και τα γήπεδα του Φωκιανού ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολιάζοντας τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής υποστήριξε πως «δεν χτυπάς ένα σύστημα ψηφίζοντας μία συμμορία», ενώ εξέφρασε την άποψη πως η αντιπαράθεση με το ακροδεξιό κόμμα «δεν θα πρέπει να γίνεται με όρους μόνο εχθρότητας, πρέπει να γίνεται με επιχειρήματα πάνω στα κακά της επιχειρήματα. 
Συγκεκριμένα, για το θέμα της Χρυσής Αυγής, είπε χαρακτηριστικά:

«Πριν έρθω εδώ έβλεπα τα τελευταία δελτία ειδήσεων, τα τελευταία της επίσημης προεκλογικής περιόδου κι έβλεπα και τα τελευταία γκάλοπ, τα οποία είναι διχασμένα ως προς το ποιο είναι το τρίτο κόμμα. Είναι σχεδόν μισά – μισά: κάποιοι επιμένουν ότι τρίτο κόμμα θα είναι το Ποτάμι, κάποιοι ότι θα είναι η ΧΑ. Και το ίδιο μου λένε και οι δημοσκόποι. Το είπα αυθόρμητα από την πρώτη μέρα, δηλαδή την προηγούμενη Κυριακή που είπαν κάποιοι ότι φουσκώνει η Χ.Α., είπα ότι ίσως μεγαλύτερη σημασία από τον μεγάλο τελικό της Κυριακής έχει ο μικρός τελικός. Έχει δηλαδή ποια δύναμη σε μια ευρωπαϊκή χώρα, στις ευρωεκλογές, θα είναι 3η δύναμη. Και πιστεύω θα είναι ένα καλό μήνυμα για τη χώρα, για τον αγώνα που κάνει για μια δίκαιη Ευρώπη. Χαίρομαι που άνθρωποι από διαφορετικά πολιτικά στρατόπεδα- γιατί άκουσα και κάποιους φίλους από άλλα κόμματα- τόλμησαν και είπαν ότι είναι πολύ σημαντικό να ενισχυθεί το Ποτάμι και να είναι αυτό η τρίτη δύναμη αυτή τη στιγμή σε αυτή τη χώρα. Είπα από την πρώτη στιγμή και κάτι άλλο. Πήγα δύο φορές- δεν πρόλαβα να πάω παραπάνω, μετά την Κυριακή, στις συνοικίες που η Χ.Α. είναι 20%. Και συνάντησα κάποιους ανθρώπους που δεν δυσκολεύτηκαν -κάποιοι από αυτούς -να μου πουν ότι ψήφισαν Χ.Α. Η δικαιολογία είναι πάντα η ίδια – και λέω για δικαιολογία, όπως φαντάζεστε δεν θα έκανα συζήτηση με κάποιον που θα ήταν στον πυρήνα αυτής της υπόθεσης, όπως και δεν θα έκανε κουβέντα μαζί μου αυτός. Ήταν δύο άνθρωποι καθημερινοί τύποι, της πόλης μας. Η δικαιολογία είναι πάντα η ίδια: ότι δεν είμαστε με τη Χ.Α, δεν την γουστάρουμε τη Χ.Α. αλλά πολύ περισσότερο δεν γουστάρουμε το σύστημα που πολεμάει τη Χ.Α. Και θεωρούσαν αυτοί οι φίλοι ότι ψηφίζοντας τη Χ.Α. θα καταφέρουν ένα χτύπημα στο σύστημα που έκλεψε τη χώρα, στο σύστημα που κοιτάει μόνο την πάρτη του, που δεν βοηθάει τον κόσμο κλπ. Τους εξήγησα βέβαια το πολύ προφανές, ότι δεν χτυπάς ένα σύστημα ψηφίζοντας μια συμμορία, ένα χειρότερο σύστημα». Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, «η αντιπαράθεση με τη Χ.Α. δεν θα πρέπει να γίνεται με όρους μόνο εχθρότητας, πρέπει να γίνεται με επιχειρήματα πάνω στα κακά της επιχειρήματα. Δεν φτάνει να συζητάς για την ταυτότητα του άλλου, πρέπει να συζητάς και για τα επιχειρήματά του».
iefimerida.gr