Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΜΕ ΧΟΡΗΓΟ ΤΟ ΙΚΕΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ Ο ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ


ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ 

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π 
H Σουηδική πολυεθνική εταιρεία  IKEA εξέφρασε εμπράκτως την υποστήριξή της στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Κιέβου στην Ανατολική Ουκρανία.
Στα βόρεια του  Donetsk πραγματοποιήθηκε η συμβολική  μεταφορά των δυνάμεων  του λεγόμενου Λαικού Στρατού Αυτοάμυνας της Ουκρανίας (UNA-UNSO) του κλάδου του Δεξιός Τομέας και των προμηθειών του τακτικού ουκρανικού στρατού από την πολυεθνική εταιρεία επίπλων ΙΚΕΑ.
Οι προμήθειες που προορίζονταν για  την ενίσχυση των ομάδων κρούσης αλλά και του τακτικού στρατού αφορούσαν υπνόσακους, είδη κάμπινγκ όπως λάμπες θυέλης και οικιακό εξοπλισμό αλλά και διάφορα άλλα συναρμολογούμενα μικροέπιπλα. Επίσης το IKEA πρόσφερε και μια μεγάλη ποσότητα καυσίμων. 
“Eίμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη  του IKEA  στις αντιτρομκρατικές επιχειρήσεις εναντίον των ρωσόφιλων αυτονομιστών, μια τέτοια βοήθεια ήταν κρίσιμη για εμάς. Είναι όμορφο που όχι μόνο απλοί πολίτες χρηματοδοτούν τις ανάγκες του ουκρανικού στρατού αλλά κα εκπρόσωποι πολυεθνικών εταιρειών παρέχουν πραγματική βοήθεια στη μάχη για το ευρωπαικό μέλλον της Ουκρανίας“, δήλωσε o στρατηγός Andrei Petrushak. Κάλεσε επίσης και άλλες επαιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της σουιδικής ΙΚΕΑ και ιδιαίτερα τις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες. 
Οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεσμεύθηκαν ότι θα συνεχίσουν την υποστήριξή τους στις μονάδες του τακτικού στρατού και σε αυτές της αυτοάμυνας με δωρεές κάθε απαραίτητου εξοπλισμού.Αυτή η υποστήριξη της ΙΚΕΑ στις φιλοναζιστικές ομάδες εφόδου και κρούσης που δρουν παράλληλα με τις επιχερήσεις από αέρος και ξηράς του ουκρανικού στρατού δεν είναι τυχαία. 

2334386-le-fondateur-d-ikea-voit-son-passe-nazi-ressortir-de-nouveau 

Ο ιδρυτής και κάτοχος της εταιρείας 
Ο 90χρονος δισεκατομμυριούχος ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας επίπλων ,  Ingvar Kamprad  , ήταν ενταγμένος σε ναζιστικές ομάδες κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν μέλος  σε φασιστικό κίνημα της χώρας του και είχε δράση  στην πιο εξτρεμιστική ναζιστική ομάδα της χώρας του με τον κωδικό 4014 . Μετά τις αποκαλύψεις για το ναζιστικό παρελθόν του, το 2011, ο ίδιος είχε δικαιολογήσει τις πράξεις του σαν μια τρέλλα της νιότης     και σαν το μεγαλύτερο σφάλμα της ζωής του. Όμως στη σουηδό δημοσιογράφο Elisabeth Aasbrink που είχε παραχωρήσει συνέντευξη, ο Ingvar Kamprad έδειξε να παραμένει πιστός σε αυτήν την ιδεολογία. Συγκεκριμένα είχε κάνει το γύρο του κόσμου η δήλωσή του ότι παραμένει θαυμαστής  και φίλος του γνωστού ναζιστή Per Engdahl που πέθανε το 1994 και ότι πρόκειται για μια μεγάλη προσωπικότητα. 
Το 2011 που το ναζιστικό παρελθόν του είχε δημοσιευθεί σε όλα τα διεθνή μέσα, η εταιρεία είχε αναγκασθεί να δημοσιεύσει στο site της εταιρείας, ότι ο Πρόεδρός της ΙΚΕΑ , Ingvar Kamprad , είχε πολλάκις απολογηθεί και ζητήσει συγγνώμη γι αυτό το νεανικό σφάλμα του και ότι η ΙΚΕΑ εξυπηρετεί τις αρχές της δημοκρατίας. 
Απ΄ότι αποδεικνύεται ο πρόεδρος της ΙΚΕΑ που διαμένει μόνιμα στην Ελβετία δε μετανόησε ποτέ για τη νεανική του τρέλλα αλλά τώρα με την κάλυψη της ευρωπαικής διπλωματίας μπορεί να γίνεται και χορηγός των αντίστοιχων νεοναζιστικών ομάδων που τρομοκρατούν και σπέρνουν το θάνατο στους ρωσόφωνους της Ουκρανίας. 
Πηγές:cyplive.com 06.06.14,TF1,le nouvel observateur κ.α