Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΡΟΙΚΑ: "Είμαστε σε ετοιμότητα λήψης νέων μέτρων"!!

ΟΧΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΡΝΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ....ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις σχετικά με τις επιστολές του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς την τρόικα και την ετοιμότητα για λήψη νέων μέτρων. 
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Αυγής. Πρόκειται για δύο επιστολές, γραμμένες στις 15 Απριλίου και τις 14 Μαΐου, με κοινούς συντάκτες (Σαμαράς, Στουρνάρας, Προβόπουλος) και κοινούς αποδέκτες (Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ, Κάλλας και Ντράγκι), και πανομοιότυπο το μεγαλύτερο μέρος των επιστολών, αλλά όχι ταυτόσημο.

Η διαφορά έγκειται στις τρεις τελευταίες παραγράφους, από όπου και η επίμαχη αναφορά περί... ετοιμότητας λήψης νέων μέτρων, που είδε χθες το φως της δημοσιότητας μέσα από τις στήλες της "Αυγής".
Στην προγενέστερη επιστολή δε, γινόταν αναφορά στην πιθανότητα λήψης "επιπρόσθετων μέτρων".
Το δημοσίευμα της «Αυγής» 
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Αυγής», ο Αντ. Σαμαράς με επιστολή του - ημερομηνίας 15 Απριλίου του 2014 - διαμηνύει στην τρόικα πως η ελληνική κυβέρνηση θα υιοθετήσει οποιαδήποτε μέτρα αποδειχθούν αναγκαία.
«Πιστεύουμε ότι οι πολιτικές που ορίζονται από το συνημμένο MEFP (Μνημόνιο) είναι επαρκείς για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιαδήποτε μέτρα που μπορεί να αποδειχθούν αναγκαία για τον σκοπό αυτό, καθώς οι συνθήκες αλλάζουν. Θα προβούμε σε διαβουλεύσεις με το Ταμείο (σ.σ. το ΔΝΤ) για την υιοθέτηση οποιωνδήποτε σχετικών δράσεων ενόψει των επικαιροποιήσεων των πολιτικών που περιέχονται στο Μνημόνιο, και σε συμφωνία με τις πολιτικές που προβλέπει το Ταμείο σε τέτοιες διαβουλεύσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά, ο Πρωθυπουργός.
Να σημειωθεί πως παραλήπτες της επιστολής είναι το ΔΝΤ, η Κομισιόν, το Eurogroup και η ΕΚΤ. H επιστολή συνυπογράφεται από τον Αντ. Σαμαρά, τον Γ. Στουρνάρα και τον Γ. Προβόπουλο. 
bakingnews