Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΕΙ Η ΕΛΛ.ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡ.ΑΤΤΙΚΗΣ.

ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ "ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ" ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΠΑΡΩΝ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΤΟΥΣ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: "Μεθοδεύσεις και συμπράξεις με σκοπό την  μη αναλογική εκπροσώπηση της Ελληνικής Αυγής στα θεσμικά όργανα διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής"
Παλαιοκομματικές και σταλινικές μεθοδεύσεις ακολουθήθηκαν στην πρώτη ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, από το σύνολο του αντισυνταγματικού τόξου αλλά ιδιαιτέρως από τους σταλινοτραφείς που ξέρουν καλά την «αντίσταση και πάλη» όχι βέβαια κατά των εκπροσώπων των κομμάτων της μνημονιακής συγκυβέρνησης (αυτοί έχουν ασυλία…), αλλά κατά της Χρυσής Αυγής.
Μεθοδεύσεις ώστε να μην εκλεγεί ούτε ένα μέλος (έστω και αναπληρωματικό) της "Ελληνικής Αυγής" στην επιτροπή που διαχειρίζεται τα οικονομικά (και όχι μόνο) της Περιφέρειας Αττικής. 
Γιατί άραγε τόσος τρόμος; 
Πως έχουν σκοπό να διαχειριστούν τα οικονομικά της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας μας και όλο το αντισυνταγματικό τόξο στοιχήθηκε, προσυνεννοημένα, απέναντί μας ώστε... "να μη μας έχουν στα πόδια τους" όπως λέει και ο λαός;
Πόση ζημιά θα ήταν γι αυτούς αν στο κέντρο λήψης αποφάσεων της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας, υπήρχε ΈΝΑΣ της Ελληνικής Αυγής που θα παρακολουθούσε τις διεργασίες και τις συνεδριάσεις της επιτροπής, έστω και σαν αναπληρωματικό μέλος;
Που είναι η "αλλαγή πορείας" στην λήψη αποφάσεων που έχει εξαγγείλει με στόμφο η νέα Περιφερειάρχης; «Είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε το σημερινό αντιδημοκρατικό, πελατειακό, αδιαφανές και φαύλο σύστημα εξουσίας στην Περιφέρεια Αττικής» λέει χαρακτηριστικά η κ. Δούρου, αλλά δεν το βλέπουμε στην πράξη...
To ιστορικό: 
Στις προχθεσινές δημαιρεσίες και μετά την εκλογή του Προέδρου  του Περιφερειακού Συμβουλίου, η παράταξη Σγουρού αποχώρησε σύσσωμη, καταγγέλοντας μεθοδεύσεις της διοίκησης Δούρου, στο θέμα εκλογής αντιπροέδρου. 
Εντύπωση μας έκανε η στάση του σύμβουλου Π. Χαϊκάλη (ΑΝ.ΕΛ.) ο οποίος πήρε θέση υπέρ της ανεύθυνης στάσης Σγουρού, κάνοντας... ένσταση στην διαδικασία, ώστε ο Σγουρός και η παράταξή του, αν και απόντες (!!!) να εξασφαλίσουν την θέση στο προεδρείο.
Ως εκεί, η δημ(ι)οκρατία που πρεσβεύουν, απλά αυτοξεφτιλίζεται και το λέμε έτσι για να το καταλάβουν! Ο Σγουρός αγνόησε προκλητικά την διαδικασία και κάθε έννοια συμμετοχής σε νόμιμες διαδικασίες, και όμως κάποιοι του πρόσφεραν εξουσία ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ. Για να μην... "κλαίει ο ένας που δεν τονε παίζουν" και για την ψυχοθεραπεία τους οι δεύτεροι. 
Η Περιφέρεια της Αττικής δεν χρειάζεται τρυφερές, συμβιβαστικές και συμψηφιστικές δημόσιες σχέσεις μεταξύ των εκλεγμένων συμβούλων της.
Έχει ανάγκη γενναίων αποφάσεων και πράξεων για να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματά της, αλλά αυτό δεν μπορεί να αλλάξει για την ώρα, γιατί απλά δεν έχουμε εμείς την εξουσία του Ελληνικού λαού.
Όταν έφτασε η ώρα της εκλογής των μελών της οικονομικής επιτροπής, είδαμε άπαντες να καταλαμβάνονται από πανικό! Η αιτία; 
Δεδομένης της αποχώρησης της παράταξης Σγουρού, η Ελληνική Αυγή αύξανε τις πιθανότητες να εκλέξει εκπρόσωπο στην επιτροπή που παίρνει αποφάσεις, για τα οικονομικά της Περιφέρειας. Κάτι που κανείς τους δεν φάνηκε να θέλει... (Γιατί άραγε;)
Όσα ζήσαμε από εκεί και μετά τα καταγγέλλουμε ως μεθόδευση αλλοίωσης της απόφασης του Ελληνικού λαού, όπου με την νόμιμη ψήφο του, ζήτησε αναλογικά με την εκλεγμένη δύναμη της κάθε παράταξης, να εκπροσωπούνται όλες οι απόψεις στα θεσμικά όργανα διοίκησης της Περιφέρειας.
Το αντισυνταγματικό τόξο, αντί να καταδικάσει την επί τούτου εμπλοκή της διαδικασίας με ευθύνη Σγουρού, αφού η παράταξή του αγνόησε κάθε έννοια δημοκρατίας και νόμιμης διαδικασίας, ξεκίνησε τα ... χαϊδέματα και τα παρακάλια, δείχνοντας τον συμψηφιστικό τρόπο που θα πολιτευθούν, απέναντι στον πρώην περιφερειάρχη, που την πολιτική του ανικανότητα θα την βρούμε πολλές φορές στον δρόμο μας, κυρίως στο θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και αλλού.
Τηλέφωνα, ξανά τηλέφωνα, παρακλήσεις να περιμένουμε λίγο μήπως και έρθουν! Ότι περνούσε από το χέρι τους αρκεί να μην συνεχιστεί ομαλά η διαδικασία, αρκεί να μην εκλεγεί εκπρόσωπος μας, έστω και αναπληρωματικός, στην οικονομική επιτροπή.
Την λύση στον πανικόβλητο συρφετό του συνόλου σχεδόν του αντισυνταγματικού τόξου - πλην Τζήμερου που τάχθηκε με την νομιμότητα και την ψηφοφορία σύμφωνα με τον προγραμματισμό- έδωσε το… τιμημένο κουκουέ που πρότεινε να αναβληθεί η ψηφοφορία και να γίνει την επόμενη ημέρα ανακουφίζοντας άμεσα όλους όσους ανησυχούσαν.
Την επόμενη μέρα, τα μπολσεβικοειδή, εφαρμόζοντας τις μεθόδους αποκλεισμού που ξέρουν καλά από την "σταλινική δημ(ι)οκρατία", της μαύρης για την ανθρωπότητα περιόδου όπου υπήρχαν στην γη, ήρθαν αγκαλιά με την ερμηνευτική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία στην ουσία στερούσε από την Ελληνική Αυγή το δικαίωμα της αναλογικής εκπροσώπησης στα θεσμικά όργανα διοίκησης της Περιφέρειας, ζητώντας ανοιχτή ψηφοφορία, για να έχουν και τον νου τους - μη τυχόν και ξεγλιστρήσει κανείς και ψηφίσει τον υποψήφιο μας.
Ενημερώνουμε άπαντες πως ακόμη και αν δεν εκπροσωπούμαστε σε κανένα όργανο διοίκησης, για εμάς υπάρχουν οι συνεδριάσεις της Περιφέρειας. Και αν και εκεί υπάρξουν μεθοδεύσεις και φίμωση της φωνής μας, υπάρχει και το πεζοδρόμιο για εμάς, δίπλα στα προβλήματα των κατοίκων της Περιφέρειας. 
Και εκεί μεθοδεύσεις και συμψηφισμοί δεν χωράνε... 


Για την "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ"
ο Επικεφαλής - ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ