Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ομολογία Λοβέρδου: Η αλβανική γλώσσα θα διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία!

Ο βουλευτής Β΄ Αθηνών Ηλίας Παναγιώταρος στην επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας για την πρόθεση εισαγωγής των αλβανικών στα ελληνικά σχολεία αναρωτήθηκε αρχικά πόσο κοστολογείται ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, αφού όπως είδαμε η Βουλή ως πλυντήριο σκανδάλων απάλλαξε τον Μιχελάκη για την υπόθεση της δωροδοκίας από τον Πάλλη.

Ο Συναγωνιστής Παναγιώταρος ανέγνωσε το επίσημο δελτίο Τύπου του Υπ. Παιδείας στο οποίο αναφέρεται η Βόρειος Ήπειρος ως "νότια Αλβανία" και καταγράφεται ρητά ότι θα επαναλειτουργήσει μεικτή επιτροπή για την αναθεώρηση των σχολικών βιβλίων Ελλάδας και Αλβανίας, στην οποία δεν υπάρχουν απαγορευμένα θέματα, αλλά συνεργασία εφ΄ όλης της ύλης. Με άλλα λόγια οι Αλβανοί θα επιβάλλουν στην ελληνική πλευρά να εξαλειφθεί από τα σχολικά μας βιβλία κάθε αναφορά στην Βόρειο Ήπειρο.




Επιπλέον, ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός Λοβέρδος δήλωσε ότι η κυβέρνηση σύντομα θα φέρει νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει την διδασκαλία των αλβανικών στα δημόσια σχολεία της Πατρίδας για τους μαθητές αλβανικής καταγωγής. Την ίδια στιγμή η επίσημα αναγνωρισμένη εθνική μειονότητα των Βορειοηπειρωτών στην Αλβανία δεν διδάσκεται θρησκευτικά, ελληνική ιστορία, μυθολογία κτλ.

Συμπερασματικά, ο Λοβέρδος δεν ενδιαφέρθηκε για την επίλυση κανενός από τα προβλήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης των Βορειοηπειρωτών, αλλά έκανε το πρώτο βήμα για την αναγνώριση αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα!