Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Το μεταπολιτευτικό δηλητήριο και στα δημοτικά σχολεία.

 Γράφει ο Νίκος Β.
Πήξαμε στο γαρύφαλλο σύντροφοι...
όχι δεν βρίσκεστε στο αμφιθέατρο του Περισσού...
Οι εικόνες από το 11ο δημοτικό σχολείο Ηλιούπολης μιλούν από μόνες τους. Βλέπετε τον κεντρικό πίνακα αναρτήσεων μαθητικών έργων χειροτεχνίας, εντός του κεντρικού κοινόχρηστου χώρου....χειροτεχνίες μαθητών ή καθηγητών;
Σε άλλο δημοτικό σχολείο είπαν στα παιδιά πως το τανκς σκότωσε εκατοντάδες φοιτητές!
Σε άλλο δημοτικό σχολείο είπαν στα παιδιά της τετάρτης τάξης πως ο Παναγούλης υπέστη φοβερά βασανιστήρια, με αναπαράσταση του βασανιστηρίου της φάλαγγας
Σε νηπιαγωγείο (!) είπαν πως τα τανκς είναι κακά...!


Το καθεστώς της μεταπολίτευσης παίζει τα ρέστα του. Άνευ προηγουμένου και λυσσώδης υπήρξε η προπαγάνδα εφέτος, ακόμα και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο εορτασμός της "εξέγερσης" του πολυτεχνείου ήταν μεγαλοπρεπής αφού δεν έγινε μάθημα στις σχολικές αίθουσες όλης της χώρας εχθές Δευτέρα 17/11. Με το δέλεαρ της σχολικής αργίας επιχειρεί το καθεστωτικό υπουργείο να αποπλανήσει κανένα ανήλικο ή στην καλύτερη περίπτωση κανένα νήπιο! Το πανηγύρι της "εξέγερσης" του πολυτεχνείου είναι μία περίφημη ευκαιρία επαναστατικής γυμναστικής για τους αναρχικούς των Βορείων "Εξαρχείων"! Είναι συγχρόνως και η αφορμή για το καθεστώς να αναδείξει τους "αντεξουσιαστές" ως το αντίπαλο δέος του εαυτού του, εγκλωβίζοντας τους νέους στην πλάνη της αριστεράς ιδεολογίας. Αρκεί να ακούγατε τους δημοσιογράφους όλο το βράδι εχθές να κανακεύουν στοργικά τους νεαρούς αντεξουσιαστές που έτρωγαν ξύλο από τα απάνθρωπα ΜΑΤ...

Ο υπουργός παιδείας Λοβέρδος αναπολεί τα κομμουνιστικά του νιάτα και σε συνεργασία με το κυπριακό υπουργείο παδείας έχουν εκδώσει το παρακάτω παραμύθι (οι κεφαλαίες επισημάνσεις δικές μου):

"Στις 17 Νοεμβρίου 1973 οι φοιτητές του Πολυτεχνείου πλήρωσαν με το
ΑΙΜΑ τους τον πόθο του ελληνικού λαού για ελευθερία και δημοκρατία, που
παραβιαζόταν βάναυσα από το καθεστώς των Συνταγματαρχών και κέρδισαν την
ΑΘΑΝΑΣΙΑ στην Ιστορία. Στις 14 Νοεμβρίου 1973 οι αντιδικτατορικές εκδηλώσεις ΠΟΛΛΩΝ ΜΗΝΩΝ άρχισαν να φτάνουν στο αποκορύφωμά τους. Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου κήρυξαν αποχή από τα μαθήματά τους και ζήτησαν την άμεση διενέργεια φοιτητικών εκλογών, ενώ ανάλογα αιτήματα για ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ προέβαλαν και οι φοιτητές της Ιατρικής και της Νομικής. Οι δρόμοι της Αθήνας γέμισαν από κόσμο που συμπαραστεκόταν στους φοιτητές και διαδήλωνε ενάντια στη Χούντα. Οι αστυνομικές δυνάμεις του καθεστώτος στάθηκαν ανίκανες να ανακόψουν τη λαϊκή ορμή. Οι ΦΟΙΤΗΤΕΣ κατέλαβαν το Πολυτεχνείο, οργανώθηκαν κι έστησαν εκεί δικό τους ραδιοφωνικό σταθμό. Τα χαράματα της 17ης Νοεμβρίου, και ενώ οι διαπραγματεύσεις με τους φοιτητές βρίσκονταν σε εξέλιξη, το καθεστώς αποφάσισε την επίθεση. Ένα άρμα εισέβαλε στην κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου, σκορπώντας τον τρόμο και τον ΘΑΝΑΤΟ, ενώ ακροβολιστές, στρατιώτες και αστυνομικοί, έβαλλαν εναντίον των πολιτών. Ακολούθησαν θάνατοι, τραυματισμοί, συλλήψεις και ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ. Παρόλο που η εξέγερση των φοιτητών κατεστάλη, η Χούντα των Συνταγματαρχών κατέρρευσε τελικά ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 1974, αφού όμως είχε διαπράξει με τους ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ της στην Κύπρο το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου και είχε ανοίξει τον δρόμο για την Τουρκική εισβολή. Στην Ελλάδα επανήλθε η δημοκρατία και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επανάφερε τη χώρα στη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ."

Ο πανικός και η απελπισία των ελληνόφωνων πολιτικών της προδοσίας και της υποταγής είναι προφανής, δεν αξίζει περεταίρω σχολιασμού και δεν μπορεί να σταθεί απέναντι σε ιστορική κριτική. Αξίζει όμως εμείς οι γονείς να σταθούμε απέναντι στην ιστορική παραχάραξη. Αξίζει να σταθούμε απέναντι στην γενιά των πολιτικών του πολυτεχνείου που κυβέρνησαν και ακόμα κυβερνούν την πατρίδα μας με το ψεύδος και την ιδιοτέλεια. 
Εναντίον αυτών που επί 41 χρόνια επιφέρουν ολοένα και περισσότερα πλήγματα στην βασανισμένη πατρίδα μας, απαντά το απόσπασμα της απολογίας του Γεωργίου Παπαδόπουλου στην δίκη των συνταγματαρχών. Ας το διαψεύσουν οι πολιτικάντηδες του πολυτεχνείου εάν μπορούν:

"..Ως προς το ΨΩΜΙ, την οικονομίαν, παραλάβαμεν το εθνικόν εισόδημα εις τα 565 δολλάρια, και παραδώσαμε την διαχείρισιν της εξουσίας όταν ανετράπημεν εις 1.100.
Παραλάβαμεν τον προϋπολογισμόν της χώρας εις το ύψος των 29 δισεκατομμυρίων και παραδώσαμεν την αρχήν, με τον προϋπολογισμόν της χώρας εις 109 δισεκατομμύρια. Παραλάβαμεν το συναλλαγματικόν απόθεμα της χώρας εις τα 200 εκατομμύρια δολλάρια και το παραδώσαμεν εις τον ένα δισεκατομμύριον πεντήκοντα εκατομμύρια δολλάρια...

ΠΑΙΔΕΙΑ! Δύο δισεκατομμύρια τετρακόσια εκατομμύρια ήσαν αι δαπάναι του προϋπολογισμού υπέρ της παιδείας όταν αναλάβομεν την αρχήν. Και παραδώσαμεν κονδύλιον εγγεγραμμένον εις τον προϋπολογισμόν ύψους 15 δισεκατομμυρίων.
Εξακόσιες είκοσι επτά ήσαν αι θέσεις των λειτουργών της ανωτάτης παιδείας, διότι δεν θα αναφερθώ εις την γενικήν, και ανεπτύξαμεν τας καθηγητικάς έδρας εις τον αριθμόν των εννεακοσίων εβδομήκοντα περίπου. Δύο χιλιάδες εξακόσιοι ήσαν οι προβλεπόμενοι βοηθοί Καθηγητών, ως βοηθητικόν εκπαιδευτικόν προσωπικόν εις τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, και όταν παραδώσαμεν την αρχήν αι νομοθετημέναι θέσεις ανήρχοντο εις έξι χιλιάδας επτακοσίας, εάν δεν με απατά η μνήμη, εξ αυτών δε είχε κατορθωθεί να συμπληρωθούν περί τας τέσσερεις χιλιάδας οκτακοσίας. Εδιπλασιάσαμε τας δυναμένας να προσφερθώσι υπηρεσίας εκ μέρους των φοιτητικών λεσχών, εβελτιώσαμε το φοιτητικόν συσσίτιον. Εχορηγήσαμεν τα φοιτητικά δάνεια. Εχορηγήσαμε δωρεάν τα συγγράματα προς τους φοιτητάς. Εν πάση δε περιπτώσει ολοκληρώσαμε την έννοιαν εις την πραγματικήν μορφήν της δωρεάν παιδείας εις τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα…"

http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/