Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑΔΩΝΙΣ ΣΕ ΝΕΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΤΟ TWITTER

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΟΥΦΑ ΕΓΡΑΨΕ ΠΑΛΙ Ο ΕΛΛΑΔΕΜΠΟΡΑΣ....

ΓΙΩΡΓΟΣ - ΜΑΝΟΣ : ΑΘΑΝΑΤΟΙ – ΑΙΩΝΙΟΙ – ΑΞΕΧΑΣΤΟΙ!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑ
1η Νοεμβρίου 2013, ώρα 19.05. Ο χρόνος σταματάει, ταυτόχρονα όμως αποκτά και μια αιώνια διάσταση. Δύο Ξεχωριστοί και Συνειδητοποιημένοι Έλληνες, δύο Χρυσαυγίτες, δολοφονούνται άνανδρα από το αριστερό παρακράτος που δημιούργησε η μεταπολίτευση και συντηρεί μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά. Έναν χρόνο μετά, κάθε φορά που φέρνω στο νου μου τον Γιώργο Φουντούλη και τον Μανώλη Καπελώνη σκέφτομαι πόσο ανεπαρκής, λειψός και λίγος φαίνομαι μπροστά τους, ακριβώς γιατί αυτά τα δύο Υπέροχα Ελληνόπουλα έδωσαν το πολυτιμότερο αγαθό, την ίδια την Ζωή τους, για την Ιδέα την οποία πίστευαν. Τα παιδιά αυτά κέρδισαν τον Χρόνο, μένοντας Αθάνατοι στην καρδιά, το μυαλό και την σκέψη των Συντρόφων τους, οι οποίοι πρέπει να αποδεικνύουν σε καθημερινή βάση ότι είναι άξιοι υποστηρικτές της Ιδέας, την οποία ενστερνίζονται. Γιατί μετά από αυτό το εγκληματικό περιστατικό οι ζωές όλων των Χρυσαυγιτών, Ανδρών και Γυναικών, έχουν αλλάξει για πάντα.

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ...Γιώργος Φουντούλης - Μανώλης Καπελώνης: ΠΑΡΟΝΤΕΣ!

«Ας γνωρίζουν ότι μετά την 1η Νοεμβρίου του 2013 τίποτε πλέον δεν είναι ίδιο. Για Εμάς ο Αγώνας μέχρι την Τελική Νίκη είναι μονόδρομος»! Ν.Γ.Μιχαλολιάκος

Θα μπορούσαμε να αφιερώσουμε αμέτρητες ώρες προσευχής, εναποθέτοντας τις ελπίδες της ευόδωσης του Πολιτικού μας Αγώνα στην Θεία Πρόνοια. Θα μπορούσαμε, διαφορετικά, να χύσουμε τόνους μελάνι εξιστορώντας τα αμέτρητα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά μας, ευελπιστώντας πως ο Λαός μας θα συγκινηθεί από τη δύναμη της γραφίδος.

Ως Έλληνες Εθνικιστές όμως και προπαντός ως Χρυσαυγίτες, έχουμε χαράξει στη καρδιά μας τα πύρινα λόγια του φιλοσόφου του Βορρά: Το Αίμα των Ηρώων, είναι ιερότερο από τις προσευχές των πιστών και από το μελάνι των σοφών!

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΕΞΩ ΤΑ "ΕΠΙΣΗΜΑ" ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ


Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΘΟΥΝ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ  ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΩΣ "ΕΠΙΣΗΜΟΙ" ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ  ΝΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΓΚΕΛΑ ΣΑΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ Η ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ '40 ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ(ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)




Ενα ντοκιμαντέρ στο οποίο γίνεται προσπάθεια να περιγραφούν οι συνθήκες που επικράτησαν κατά την ιταλική εισβολή στην ΕΛΛΑΔΑ το 1940. Δίνονται λεπτομέρειες για διάφορες μάχες στα βουνά της ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ, ενώ επιζώντες από τις μάχες καταθέτουν τις δικές τους μαρτυρίες και εμπειρίες από τις δύσκολες αυτές στιγμές. Επίσης, ακούμε τις αναμνήσεις αρκετών γυναικών της περιοχής, οι οποίες βοήθησαν σημαντικά στην αντίσταση κατά των Ιταλών.

https://www.youtube.com/watch?v=AV1dqQ8ke8o

Ο Ιωάννης Μεταξάς μέσα από τα μάτια της εγγονής του

H Ιωάννα Φωκά Μεταξά είναι εγγονή του Ιωάννη Μεταξά, γεννημένη το 1939 από τη μικρότερη κόρη του Νανά.
Ιστορικός, αρχαιολόγος, συγγραφέας με πλούσιο έργο αλλά και κοινωνική δράση. Έχει λάβει μέρος σε ανασκαφές, έχει εργαστεί -μεταξύ άλλων- στη σύνταξη της εγκυκλοπαίδειας "Πάπυρος - Λαρούς - Μπριτάννικα" κι έχει τιμηθεί στα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία.
Ήταν μόλις ενάμιση έτους όταν ο παππούς της έφυγε από τη ζωή το 1941, όμως έχει αφιερώσει πολύ ενέργεια και χρόνο υπερασπιζόμενη τη μνήμη και το έργο του.
Πριν από 5 χρόνια δημιούργησε μία πλούσια ηλεκτρονική συλλογή ιστορικών ντοκουμέντων για τα έργα και τις ημέρες του.

Νυν υπέρ πάντων ο αγών...ΟΧΙ

Πρώτον πολεμικόν ανακοινωθέν
    Πρωί 28ης Οκτωβρίου 1940. Συγκλονιστική η δωρική λιτότητα του κειμένου.
    "Αι ιταλικαί στρατιωτικαί δυνάμεις προσβάλλουσιν από της 05:30 ώρας της σήμερον τα ημέτερα τμήματα προκαλύψεως της Ελληνοαλβανικής Μεθορίου. Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του Πατρίου εδάφους."
Διάγγελμα Πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά 
    "Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
    Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ' εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
    Έλληνες
    Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.

Ιωάννης Μεταξάς 


Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Ιωάννης Μεταξάς :Ιερός & Αθάνατος στην Ιστορία - Περιφρονημένος & Συκοφαντημένος από τους " Ιστορικούς" των ΜΜΕ και τους Πολιτικάντηδες

«Ας είμεθα τίμιοι απέναντι της Ιστορίας ..Το μέγα  ΟΧΙ είναι πράξις του Ι. Μεταξά.»                                 Π..Κανελλόπουλος. 
Γνωρίζοντας τον Ιωάννη Μεταξά από δηλώσεις των πολεμίων του....
1. Παναγιώτης Κανελλόπουλος
“ Πρέπει να είμεθα  χωρίς άλλο ευγνώμονες εις τον Ι. Μεταξά, διότι είπε ολομόναχος , εις το σκοτάδι της Νύχτας το μέγα ΟΧΙ. Λέγουν, όσοι αντικρίζουν με εμπάθεια και αυτά τα γεγονότα της ιστορίας, ότι το όχι δεν το είπε ο Μεταξάς άλλα ο ελληνικός λαός. Ναι το είπε ο Ελληνικός Λάος ,αλλά αφού το ειχεν πει ο Μεταξάς. Εαν ο Μεταξάς έλεγε ΝΑΙ , πως θα έλεγε το ΟΧΙ ο Ελληνικός λαός, αφού θα ξυπνούσε αργότερα;; Θα το έλεγε βέβαια μέσα του, θα το ξεδίπλωνε έμπρακτα όταν θα οργάνωνε μυστικά τη αντίσταση αλλά η Αλβανική εποποιία δεν θα εγραφετο πότε.
Ας ειμεθα τίμιοι απέναντι της Ιστορίας .
Το μέγα ΟΧΙ είναι πράξις του Ι. Μεταξά.»
Απο το βιβλίο «Τα χρόνια του Μεγάλου Πολέμου»του Π. Κανελλόπουλου

ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ : Αν θέλουν ας με δοκιμάσουν...θα προκαλέσω εκλογές!

Με νέα αποκλειστική συνέντευξη - ποταμό στην "Ακρόπολη της Κυριακής" ο Αρχηγός του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή που βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού, βάζει φωτιά και καίει σαν στάχτη τα σχέδια που έχει κατά νου η «ορχήστρα» που ενορχήστρωσε την πολιτική δίωξη σε βάρος του κόμματος του, σε περίπτωση που τολμήσει το μνημονιακό δίδυμο Σαμαρά- Βενιζέλου να απαγορεύσει, αντισυνταγματικά και αντιδημοκρατικά στους προφυλακισμένους βουλευτές να ψηφίσουν στις κρίσιμες ψηφοφορίες για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μιλάει για την προδοτική στάση της κυβέρνησης απέναντι στις νέες τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο. Αναφέρεται στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με άνθρωπο του Μαξίμου, μετά την δολοφονία Φύσσα, και πριν την προφυλάκιση του, που τον ενημέρωσε για «αυτά που έρχονται» αλλά και για ότι ετοιμάζονταν να κάνουν και στον Σύριζα!

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΕΤΣΙ ΠΗΡΑΜΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (26 Οκτωβρίου 1912)

Κωνσταντίνος Ε. Νούσκας

Υποστράτηγος Ε. Α.
ΣΤΙΣ  5 Οκτωβρίου 1912 η Ελλάδα και οι σύμμαχοί της ΒουλγαρίαΣερβία και  Μαυροβούνιο, κηρύσσουν τον πόλεμο κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και αρχίζουν οι εχθροπραξίες σ’ όλα τα μέτωπα.
Ο Ελληνικός Στρατός με Αρχιστράτηγο τον Διάδοχο Κωνσταντίνο, εξορμά από την Μέλουνε προς το Σαραντάπορο, δίδει εκεί σκληρές μάχες, ανατρέπει τους Τούρκους και αφού καταλαμβάνει πολλές πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας κατευθύνεται προς Βορρά, εκεί όπου πρωτάρχισε ο Μακεδονικός αγώνας, εκεί οπού υπήρχε συμπαγής Ελληνισμός, προς το Ελληνικότατο Μοναστήρι και την Ελληνική Πελαγωνία.