Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟ-ΠΟ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΟΙ "ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ" ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΑΚΙ...ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΕΣΕΙΣ... ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΕΝΟΥΝ 10 ΚΑΙ 20 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ 3 Χ 3 ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. 
Τη ντροπή του για όσα αντίκρισε στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στηνΑμυγδαλέζα εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ΓιάννηςΠανούσης, ο οποίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις, με αφορμή την αυτοκτονία 28χρονου Πακιστανού κρατούμενου.
Ο κ. Πανούσης προανήγγειλε την άμεση κατάργηση όλων των Κέντρων Κράτησης και την αντικατάστασή τους από Ανοιχτά Κέντρα Φιλοξενίας, μέτρο το οποίο θα αποσαφηνιστεί τις επόμενες ημέρες, αφού ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητες μεταξύ των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Δημόσιας Τάξης.

Ο αναπληρωτής υπουργός, σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη στο Κέντρο Κράτησης, ανέφερε:
«Ήρθα να εκφράσω την λύπη και την θλίψη του υπουργείου και της κυβέρνησης. Όμως τώρα εκφράζω την ντροπή μου, όχι ως υπουργού, αλλά ως ανθρώπου, ως εκπροσώπου ενός πολιτισμού».
Ο κ. Πανούσης είπε ότι δεν πίστευε αυτά που είδε για τις συνθήκες κράτησης και διαμονής των αλλοδαπών, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν έχει να κάνει με την συμπεριφορά και την στάση των αστυνομικών, η οποία είναι σωστή, αλλά με την σύλληψη της δημιουργίας τέτοιων κέντρων.
«Δεν είναι εικόνα μιας ευρωπαϊκής χώρας και μιας χώρας που σέβεται τον άνθρωπο», τόνισε ο κ. Πανουσης και υπογράμμισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι πρέπει να αλλάξουν άμεσα. «Κέντρα Κράτησης τέλος», είπε ο κ. Πανούσης, σημειώνοντας ότι με την αλλαγή σε Ανοιχτά Κέντρα Φιλοξενίας και τις αλλαγές στο όλο σύστημα που θα γίνουν σε συνεργασία με την υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, θα εξασφαλιστούν συνθήκες ανθρώπινες στους αλλοδαπούς.
«Ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα, αλληλεγγύη», επεσήμανε ο κ. Πανούσης, ο οποίος είπε ότι δεν μιλάει ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
«Είμαστε όλοι εδώ, τα κόμματα, οι φορείς, όλη η Ελλάδα. Και η Ελλάδα δεν αντέχει μια τέτοια εικόνα, Θα τα αλλάξουμε όλα», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.
Σημειώνεται ότι στην Αμυγδαλέζα μετέβησαν από το πρωί, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων. Μετά την επίσκεψη του κ. Πανούση αποχώρησαν και τα μέλη του ΚΕΕΡΦΑ, που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
ΣΤΟΧΟΣ
Υ/Γ : ΝΑ ΤΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΣΟ ΑΣΧΗΜΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟ