Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΑΥΤΗ Η ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΑ ΜΟΥΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Νο 1 ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΤΙ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ....Η ΜΟΥΜΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΡΑΤΟΜΗΘΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΧΗΜΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ.
ΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΑ ΤΑΣΙΑ: ΜΕ ΑΦΙΣΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ!..
Οι δύο αφίσες φέρουν το σήμα της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ - Η μία μπήκε στο πιο συμβολικό σημείο, ανάμεσα στη σημαία της Ελλάδας και εκείνη της Ευρωπαϊκής Ενωσης
«Επειδή το υπουργείο έχει γίνει το σπίτι μου, θα τους φέρω εδώ τους μετανάστες, αν ενοχλούν τόσο πολύ. Εχει πολλούς διαδρόμους», είναι η πρόσφατη δήλωση-απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου σε όσους την προκαλούν, ρωτώντας τη γιατί αντί να τους απελευθερώνει στην Ομόνοια κοντά σε σπίτια και καταστήματα, δεν τους στέλνει στη δική της γειτονιά, στο δικό της σπίτι. Πριν το κάνει πράξη και γεμίσει τους διαδρόμους του υπουργείου με μετανάστες και πρόσφυγες, η υπουργός τους «έβαλε» στους τοίχους του γραφείου της.

Το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής βρίσκεται στη Δραγατσανίου 2, στον 4ο όροφο. Πριν από εκείνη το χρησιμοποιούσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόφιλος Λεονταρίδης. Οταν ένας υπουργός εγκαθίσταται στο νέο του γραφείο, προχωρά σε κάποιες εικαστικές παρεμβάσεις προκειμένου να νιώσει πιο άνετα και οικεία, αλλά και να δώσει την προσωπική του ταυτότητα στο χώρο. Εξάλλου, αυτό το γραφείο έχει γίνει το σπίτι της, όπως δηλώνει η ίδια, καθώς περνάει εκεί πολλές ώρες καθημερινά.


Η κυρία Χριστοδουλοπούλου, λοιπόν, επέλεξε να τοποθετήσει στους τοίχους του υπουργικού της γραφείου δύο αφίσες για τους πρόσφυγες που φέρουν το σήμα της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Μάλιστα η μία μπήκε στο πιο συμβολικό σημείο, ανάμεσα στη σημαία της Ελλάδας και εκείνη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πίσω ακριβώς από την υπουργική καρέκλα. Απαθανατίζει ένα παιδί από την Αφρική να ξεπροβάλλει μέσα από μία σκηνή, ενώ γράφει το σύνθημα «They took my home, but they can’t take my future» («Πήραν το σπίτι μου, αλλά δεν μπορούν να πάρουν το μέλλον μου»). Η αφίσα αυτή χρονολογείται από το 2010 και ήταν μέρος καμπάνιας για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων που οργάνωσε ανθρωπιστικός οργανισμός στον Καναδά και ειδικότερα στη Νήσο του Πρίγκιπα Εδουάρδου, που αποτελεί τη μικρότερη επαρχία της χώρας. «Μαζί μπορούμε να γιορτάσουμε για τους πολλούς πρόσφυγες που έχουν κάνει νέο τους σπίτι το Νησί του Πρίγκιπα Εδουάρδου», ήταν το μήνυμα που απηύθυνε τότε η οργάνωση προς τους νησιώτες.


Τη δεύτερη αφίσα τη βλέπει κάποιος στα δεξιά του, όπως μπαίνει στο υπουργικό γραφείο, στον τοίχο δίπλα ακριβώς από το τραπέζι των συσκέψεων. Δείχνει μία μητέρα από τη Γουατεμάλα να έχει δέσει στην πλάτη της το παιδί της με κάποιο ύφασμα.


Εκτός από τις αφίσες της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει στο γραφείο της αντίγραφο του μαρμάρινου αγάλματος της Νίκης του 4ου αιώνα π.Χ. που φυλάσσεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιάνης, έναν πίνακα της Αρχαίας Αθήνας, βιβλία για την ισότητα των φύλων και πολλά άλλα που σχετίζονται με την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και έναν χάρτη με τη διαίρεση της Ελλάδας σύμφωνα με τον «Καλλικράτη». http://www.protothema.gr/
http://www.stoxos.gr/