Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΥΚ ΑΧΡΕΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ.

ΛΥΣΣΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑΝ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΕΤΕΙΟ... ΑΝΤΗΧΗΣΕ ΣΤΗΝ ΣΤΑΔΙΟΥ, "ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ , ΣΗΜΑΙΑ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΜΑΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ", ΠΟΥ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ ΟΙ ΟΥΚΑΔΕΣ ΜΑΣ...ΛΙΓΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΤΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ"!!! 
Τα συνθήματα των ΟΥΚαδων και των Ευέλπιδων προκάλεσαν όπως ήταν αναμενόμενο τα επικριτικά σχόλια ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ, μεταξύ άλλων και από τον Δημήτρη Παπαδημούλη και την Βασιλική Κατσιβάνου, που με ανάρτηση τους στο twitter δήλωσε...
πως η κυβέρνηση πρέπει να βάλει φρένο σε τέτοια προκλητική εθνικιστική συμπεριφορά που εκθέτει τη χώρα.
"Τα εθνικιστικά συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση,είναι αντίθετα με την πάγια εξωτερική πολιτική της χώρας.Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει φρένο", έγραψε ο Παπαδημούλης. 
Την έντονη δυσαρέσκειά της από τα συνθήματα που φώναξαν οι άνδρες των ΟΥΚ κατά τη διάρκεια της χθεσινής στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα εξέφρασε η Βασιλική Κατριβάνου με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ευθεία πρόκληση για τη δημοκρατία».
Δείτε την ανάρτηση:
Δύο βουλευτές του Ποταμιού, οι Σπύρος Δανέλλης και Γρηγόρης Ψαριανός φέρνουν στη Βουλή το θέμα με τα συνθήματα των ΟΥΚ που ακούστηκαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Συγκεκριμένα η ερώτησή τους προς τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών έχει ως εξής:
«Για ακόμη μια φορά ακούστηκαν κατά τη χθεσινή παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, μισαλλόδοξα συνθήματα από το παρελαύνον τμήμα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (Δ.Υ.Κ.), γνωστότερης και ως Ο.Υ.Κ., τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την επίσημη θέση της Ελλάδας, αναφορικά με τη γείτονα χώρα», αναφέρουν οι βουλευτές και ρωτούν τους δύο υπουργούς:
1. Είναι ενήμεροι σχετικά με τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη χθεσινή παρέλαση;
2. Συμφωνούν με το πνεύμα των συνθημάτων και τις εθνικές επιδιώξεις του συγκεκριμένου στρατιωτικού τμήματος;
3. Αν όχι, σε τι ενέργειες είναι διατεθειμένοι να προβούν, προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα επικίνδυνου και χυδαίου «βαλκανικού» εθνολαϊκισμού, που καμία σχέση δεν έχουν με τη φύση και την εικόνα μιας δημοκρατικής Ευρωπαϊκής χώρας, όπως θέλει να αποκαλείται η Ελλάδα;».
Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ :
«Τα ΟΥΚ φώναζαν στην παρέλαση στο Σύνταγμα, συνθήματα αμφισβήτησης των υφιστάμενων συνόρων. Αλλά με τέτοιον ανεύθυνο υπουργό Άμυνας, τι άλλο θα περίμενε κανείς;»
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Χρυσή Αυγή : Η παρέλαση των Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών δεν είναι περίπατος του Λυκείου Ελληνίδων.
Οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων υπηρετούν την Πατρίδα με Πίστη και Αυταπάρνηση σε αντίθεση με τους φυγόστρατους πολιτικάντηδες που "λούφαραν" με κάθε μέσο την στρατιωτική τους θητεία, με πρώτους διδάξαντες τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Τσίπρα.
Η παρέλαση των Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών δεν είναι περίπατος του Λυκείου Ελληνίδων, οφείλει να εξυψώνει το εθνικό φρόνημα και να μην λησμονεί τις αλύτρωτες ελληνικές Πατρίδες.
Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου



http://www.stoxos.gr/