Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΡΕ...Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ.

Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΑΜΟΙ ΚΙΝΑΙΔΩΝ (ΦΟΥΣΤΗΔΩΝ - ΛΕΣΒΙΩΝ Κ.Τ.Λ) .Ο ΚΑΜΕΡΟΝ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Ο ΡΕΝΤΖΙ (ΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ) ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΔΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΡΛΑΝΔΩΝ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ Η ΦΟΥΣΤΡΟΒΙΖΙΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΝΤΣΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΑΝΩΜΑΛΩΝ...ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΣΤΟΥΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑΣ...ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ...ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ
«Ναι» στο δημοψήφισμα της Ιρλανδίας για τους γάμους ομοφυλόφιλων
«Οι Ιρλανδοί ενέκριναν με μεγάλη πλειοψηφία τη νομοθεσία για το γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων», αναφέρουν οι μεταδόσεις των δημόσιων ΜΜΕ της χώρας (RTE), κατά την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος της Παρασκευής.

Η Ιρλανδία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που επέτρεψε με δημοψήφισμα τον γάμο μεταξύ ομοφύλων, γυρίζοντας την πλάτη στον συντηρητισμό που ενσαρκώνεται από την Καθολική εκκλησία, η οποία επιχείρησε τα πάντα για να αντιταχθεί στο σχέδιο και να σταματήσει τη μείωση της επιρροής της στην ιρλανδική κοινωνία.
Το "ναι" κέρδισε με ευρεία πλειοψηφία 62,3% των ψήφων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη δημόσια τηλεόραση RTE για 40 από τις 43 περιφέρειες και δεν αφήνουν πλέον καμιά πιθανότητα νίκης στο στρατόπεδο του "όχι".
Η Ιρλανδία γίνεται έτσι η 19η χώρα, η 14η στην Ευρώπη, που νομιμοποιεί το γάμο μεταξύ ομοφύλων. Είναι αντίθετα η μοναδική χώρα που το έκανε έπειτα από δημοψήφισμα, καθώς οι άλλες επέλεξαν την κοινοβουλευτική οδό.

Συγχαρητήρια «από καρδιάς» έδωσε στους Ιρλανδούς για την ψήφο τους στο δημοψήφισμα υπέρ των γάμων ομοφυλοφίλων ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. 
Είστε ίσοι είτε είστε ετεροφυλόφιλοι είτε ομοφυλόφιλοι, είναι το μήνυμα που στείλατε, τόνισε ο Κάμερον, υπενθυμίζοντας πως το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εισάγει από πέρυσι τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματτέο Ρέντσι, μετά το αποτέλεσμα του σχετικού δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία, φέρεται αποφασισμένος να πετύχει σύντομα την αναγνώριση των συμβιώσεων των ομοφυλόφιλων, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Η ιταλική κεντροαριστερά έχει καταθέσει ήδη σχετική πρόταση στην βουλή, η οποία αναμένεται να αρχίσει να εξετάζεται σε περίπου έναν μήνα. Η Νέα Κεντροδεξιά του Αντζελίνο Αλφάνο, όμως (η οποία μετέχει στην κυβέρνηση) και κεντρώοι βουλευτές, από την μεριά τους, έχουν καταθέσει περίπου τέσσερις χιλιάδες τροπολογίες, με στόχο να καθυστερήσουν την όλη συζήτηση και διαδικασία έγκρισης.

«Κάποιοι στην κεντροαριστερά θα ήθελαν ένα πιο προηγμένο μέτρο. Αλλά στην φάση αυτή, η αναγνώριση των συμβιώσεων των ομοφυλόφιλων, δεν μπορούν, πλέον, να αναβληθούν», δήλωσε ο Ρέντσι σε στενούς του συνεργάτες, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.
«Η πορεία της αναγνώρισης των δικαιωμάτων αυτών θα πρέπει να επιταχυνθεί σημαντικά, μετά και από το μήνυμα που έφτασε και από το Δουβλίνο», τόνισε, παράλληλα, ο Ιταλός υφυπουργός εξωτερικών Μπενεντέτο Ντέλλα Βέντοβα.
Σύμφωνα με τους σχολιαστές, η αναγνώριση των δικαιωμάτων και των συμβιώσεων των ομοφυλόφιλων και της ΛΟΑΤ κοινότητας, στην Ιταλία, πέρα από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του Ρέντσι πρόκειται να υποστηριχθεί από το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλλο, αλλά και από το κόμμα Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία, του Νίκι Βέντολα.
Με τον τρόπο αυτό θεωρείται πολύ πιθανό να ξεπερασθούν αντιστάσεις της κεντροδεξιάς πτέρυγας της κυβερνητικής συμμαχίας.
«Ήρθε η ώρα να αποκτήσει και η Ιταλία έναν νόμο για την αναγνώριση όλων των δεσμών, με τα σύμφωνα συμβίωσης. Το να είναι κανείς ευρωπαίος, σημαίνει ότι πρέπει να αναγνωρίζει τα δικαιώματα», έγραψε, τέλος, στο Twitter, η πρόεδρος της ιταλικής βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι.