Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Πήραν πίσω τον έπαινο για την αιμοδοσία της Χ.Α .Υπό διωγμόν η εθελοντική αιμοδοσία [αν είναι για Έλληνες!]

ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ  ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΠΙΣΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΑΙΝΟΥΣ
Από το εξαιρετικό ιστολόγιο του Γιαννιωτη
Υπό διωγμόν η εθελοντική αιμοδοσία [αν είναι για Έλληνες!]
Η Πράσινη Πτέρυγα, το τμήμα αιμοδοσίας της Χρυσής Αυγής της Πιερίας βραβεύθηκε στις 14 Ιουνίου για την εθελοντική δράση που προσφέρει, από το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. 
Είναι γεγονός, πως παρά τον πόλεμο που έχει δεχθεί η Πράσινη Πτέρυγα τόσο από συνδικαλιστικά όργανα, όσο και από διοικήσεις ορισμένων νοσοκομείων, έχει καταφέρει να προσφέρει ελπίδα σε χιλιάδες Έλληνες, στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Η τελετή βραβεύσεως στο νοσοκομείο Κατερίνης επιβεβαίωσε το κοινωνικό έργο που έχει πραγματοποιηθεί από τους εθελοντές αιμοδότες της Πράσινης Πτέρυγας. 

Αυτή λοιπόν η επιβράβευση ήταν που προκάλεσε την οργή παραγόντων της πολιτικής ζωής αλλά και της διοίκησης του νοσοκομείου,
επειδή ακριβώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το προφίλ που έχουν μοχθήσει να δημιουργήσουν αμφότεροι για τη Χρυσή Αυγή. Είναι πραγματικά θλιβερή η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, και αντί οι αρμόδιοι να ασχολούνται με την υπό διάλυση δημόσια υγεία, να καταφεύγουν στην καθύβριση όχι μόνο ενός πολιτικού κινήματος, αλλά και των εθελοντών αιμοδοτών και κατ’ επέκταση στην εξύβριση της έννοιας του εθελοντισμού. 

Από τη μία πλευρά, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Α. Ξάνθος, προέβη άμεσα σε αποδοκιμασία της βραβεύσεως, διότι «θίγεται η έννοια του εθελοντισμού». 
Λαμβάνοντας υπόψη την ετυμολογία της λέξης, ως εθελοντισμός ορίζεται «το έργο που πραγματοποιείται με την ελεύθερη βούληση του ενδιαφερομένου», οπότε φυσικά και παράγεται έργο κοινωνικής αλληλεγγύης από την Χρυσή Αυγή. Άλλωστε, άγνωστος παραμένει ο λόγος που δεν σημειώνονται παρόμοιες αντιδράσεις στις αιμοδοσίες του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου ή άλλων Συλλόγων Αιμοδοσίας, οι οποίες έχουν περιορίζουν τους αποδέκτες σε έναν πολύ στενό κύκλο. 
Σχετικά δε με τις απειλές για διακοπή λειτουργίας τραπεζών αίματος της Πράσινης Πτέρυγας, απλά αναφέρουμε ότι δεν υφίστανται σε νομικό επίπεδο, καθώς η Πράσινη Πτέρυγα λειτουργεί σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, οπότε και εναποθέτει την λογιστική διαχείριση των φιαλών στο εκάστοτε νοσοκομείο. 

Από την άλλη πλευρά, ο διοικητής του Νοσοκομείου Α. Φαρμάκης, έσπευσε να ανακαλέσει τον έπαινο προς την Πράσινη Πτέρυγα και μάλιστα διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη συγκεκριμένη βράβευση, χωρίς μάλιστα να διστάσει να κατηγορήσει τους εργαζομένους στο Νοσοκομείο Κατερίνης. 

Βέβαια, ίσως η συγκεκριμένη συμπεριφορά να αποτελεί το αποτέλεσμα της μακρόχρονης θητείας του συγκεκριμένου διοικητή δίπλα στο ΠΑΣΟΚ, όπου διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και επίσης υπήρξε ειδικός σύμβουλος του υπουργού Παιδείας Δ, Φατούρου. Ας σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος διοικητής ουδεμία σχέση έχει με το χώρο της υγείας, εφόσον οι σπουδές του κινούνται καθαρά στο πεδίο οικονομικών επιστημών. 

Φυσικά, όσον αφορά τον Διοικητή του εν λόγω νοσοκομείου, είναι λογικό, ενόψει και της αλλαγής των διοικητών των νοσοκομειακών μονάδων, να προβαίνει στις συγκεκριμένες ενέργειες. Αντιθέτως, η στάση του κ. Ξανθού απέναντι στη Χρυσή Αυγή μόνο παράδοξη θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί, καθώς ενώ έχει χρόνο για δηλώσεις μισαλλοδοξίας, φαίνεται πως αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα. 
Είναι μάλιστα αξιοπρόσεκτο το γεγονός πως ενώ ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής ομολογεί την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια υγεία και απαντά στις ερωτήσεις του Λαϊκού Συνδέσμου, ο κ. Ξανθός, παρά το ότι κατέχει θέση αναπληρωτή Υπουργού, δεν έχει «κατορθώσει» να απαντήσει ούτε σε ένα κρίσιμο ερώτημα της Χρυσής Αυγής, προφανώς συντασσόμενος με τους νοσταλγούς κόκκινων δικτατοριών και ολοκληρωτικών καθεστώτων.



Και καλά... 
Τους δίνουμε κώλο, τους δίνουμε στέγη, τους δίνουμε επιδόματα, τους δίνουμε τις γυναικες μας, τους δίνουμε τις δουλειές μας, τους δίνουμε τη γη μας, τους δινουμε και τζαμια, 
ε... πρεπει να τους δωκουμε και το αιμα μας;
Ελεος!

Κουφαλες μεταναστολαγνοι/ες...
Δεν σας φτάνει που ρουφατε το σπερμα τους, θελετε να ρουφηξετε και το δικο μας αιμα..
Αμ' δε! 
Αυτό εμείς το δίνουμε ή για την πατρίδα ή για τον Έλληνα...

http://panusis.blogspot.gr/