Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Το τέλος της ΝΔ, η φθορά του ΣΥΡΙΖΑ και το άπαρτο κάστρο της Χρυσής Αυγής

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Το τέλος της ΝΔ, η φθορά του ΣΥΡΙΖΑ και το άπαρτο κάστρο της Χρυσής Αυγής

Η πολυαναμενόμενη εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη νέου προέδρου στην Νέα Δημοκρατία τελικά αναβλήθηκε επ’ αόριστον.

Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι η εταιρεία η οποία είχε αναλάβει την διενέργεια των εκλογών δεν κατέστη δυνατόν να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και έτσι τόσο οι υποψήφιοι ψηφοφόροι, όσο και οι υποψήφιοι πρόεδροι έμειναν στα κρύα του λουτρού! Το γεγονός αυτό δεν είναι μεμονωμένο, αλλά αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου σχετικά με το κόμμα κάποτε στο παρελθόν εξουσίας, το οποίο ονομάζεται Νέα Δημοκρατία. Πίσω από την κατάρρευση του εκλογικού μηχανισμού και την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών κρύβονται πολλά σοβαρότερα προβλήματα.


Όταν ένα κόμμα εξουσίας πάψει να έχει προοπτική εξουσίας μετά από τρεις συνεχείς εκλογικές ήττες και λαμβάνοντας ποσοστά κάτω του 30%, τότε η μόνη περίπτωση να μη πάρει τον πολιτικό κατήφορο είναι να έχει Ιδεολογία. Ιδεολογία συγκεκριμένη, σαφή, ξεκάθαρη. Εάν ρωτήσετε σήμερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, άλλοι θα μιλήσουν για νεοφιλελευθερισμό, άλλοι για κοινωνικό φιλελευθερισμό, άλλοι για εθνικό φιλελευθερισμό, άλλοι για μεσαίο χώρο, άλλοι για δεξιά, άλλοι για κεντροδεξιά. Το ίδιο ισχύει και με τους οπαδούς και ψηφοφόρους του συγκεκριμένου κόμματος, πολλοί από τους οποίους χωρίς αμφιβολία κατέχονται από πατριωτικά αισθήματα και νιώθουν κυριολεκτικά χαμένοι μέσα σε αυτόν τον ιδεολογικό και πολιτικό αχταρμά θέσεων και προσώπων.

Όλα αυτά πάλι θα μπορούσε να τα αντικαταστήσει μία ισχυρή προσωπικότητα, η οποία κυρίαρχα θα επέβαλε την θέλησή της στην εκλογική μάζα, η οποία ψηφίζει ή μάλλον ψήφιζε παραδοσιακά την Νέα Δημοκρατία. Και αυτό ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ δεν υπάρχει ή τουλάχιστον δεν υπάρχει ανάμεσα σε αυτούς οι οποίοι διεκδικούν την εξουσία στο κόμμα της λεγόμενης κεντροδεξιάς. Επιπλέον, οι διαδικασίες μέσω των οποίων θα ήταν δυνατόν να υπάρξει ένα κυρίαρχο πρόσωπο είναι εξ αρχής νόθες, αφού το… “λαϊκό αίσθημα” πλέον εκφράζεται και επιβάλλεται από σκοτεινούς μηχανισμούς, όπως είναι τα κανάλια των νταβατζήδων, όπου τα συμφέροντα έχουν τον πρώτο λόγο.

Πίσω, λοιπόν, από την αναβολή αυτή των εσωκομματικών εκλογών, κρύβεται μία βαθύτατη κρίση, η οποία και θα λάβει διαστάσεις και δεν θα είναι δυνατόν να αποκρύπτεται επιμελώς όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Με απλά λόγια: Η Νέα Δημοκρατία τελειώνει αργά ή γρήγορα!

Από την άλλη πλευρά, στην παράταξη την κυβερνητική, η φθορά έρχεται. Αυτό γιατί τα νέα μέτρα εφαρμοζόμενα στην πράξη είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν ισχυρούς κοινωνικούς τριγμούς. Σε αυτό προστίθεται βεβαίως και το ζήτημα των εκατοντάδων χιλιάδων παρανόμων μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι, όλα δείχνουν ότι στην πλειοψηφία τους θα μείνουν στην Ελλάδα της χρεωκοπίας, της ανεργίας, της διαλύσεως. Ασφαλώς και δεν είναι αδιάφορο δίπλα σε όλα αυτά το διεθνές κλίμα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και την διαγραφόμενη κλιμάκωση του πολέμου στην Μέση Ανατολή. Ενός πολέμου με πολλούς παράγοντες σε σημαντικά ζητήματα με διαφορετικά συμφέροντα και με την πιθανότητα μίας ρήξεως εξαιρετικά πιθανή. Άλλα θέλει για την Συρία και το λεγόμενο Ισλαμικό κράτος η Ρωσία, άλλα οι ΗΠΑ, άλλα η Γαλλία και άλλα η Τουρκία… Πώς είναι δυνατόν να υπάρξει λύση με όλα αυτά τα αντισυγκρουόμενα συμφέροντα; Και ας μη φανταστεί κανείς ότι η Ελλάδα είναι έξω απ΄ αυτήν την πράγματι επικίνδυνη γεωπολιτική πραγματικότητα.

Απέναντι σε όλα αυτά η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με θέσεις σταθερές και ακέραια εθνικές παραμένει ένα κάστρο άπαρτο ενάντια στην καταιγίδα της παγκοσμιοποίησης, η οποία αντί να φέρει την… “παγκόσμια ειρήνη” των τοκογλύφων φέρνει συνεχώς νέους πόλεμους.

Αυτό το άπαρτο Κάστρο, Κάστρο Ιδεών και μιας σταθερής πολιτικής πρέπει να το υπερασπιστούμε γιατί αυτό είναι το καθήκον μας, αλλά και γιατί όπως όλα δείχνουν οι καιροί που έρχονται, καιροί ζοφεροί, θα είναι δικοί μας.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή


Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου