Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Έμμεση δικαίωση της Χρυσής Αυγής και του πολιτικού κρατούμενου Ηλία Κασιδιάρη

Ώπα! Βόμβα από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, που ουσιαστικά δικαιώνει τον Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση Μπαλτάκου.
Ξεπατικώνω εδώ το ρεπορτάζ από τον Στόχο
http://www.stoxos.gr/2015/02/blog-post_7055.html
Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας, αποτελεί η απόφαση - σταθμός του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες δύναται να χρησιμοποιηθεί η κρυφή κάμερα.

ΠΑΛΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΓΑΜΗΣΙ@ΤΙΚ@ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ , ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ,ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ...ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ;; ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ;; ΔΕΝ Γ@ΜΙΕΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ...
tanea.gr Παππάς: «Αύξηση του ανταποδοτικού τέλους για να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ»
Την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους προκειμένου να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ, προανήγγειλε ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς. 
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ όπου θα προβλέπετε μικρή αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. 

Τα διασημότερα μαρμάρινα αγάλματα Κούρων.



Η ονομασία "Κούρος" προέρχεται από τη δωρική λέξη Κώρος που σημαίνει παιδί, ανδρόπαις, αρχαϊκός Απόλλων, νέος έφηβος, παλικάρι. Στην Ιωνική διάλεκτο ονομάζονταν Κούρος.
Οι Κούροι εμφανίζονται ως γυμνοί νέοι και έδωσαν αφορμή να διαδοθεί η γυμνότητα ευρύτερα στην τέχνη. 
Συνοψίζοντας την πορεία της εξέλιξης των Κούρων οι πρώτοι αρχαϊκοι Κούροι αποδίδονται γεωμετρικά, που συν τω χρόνω ξεφεύγουν από τα γεωμετρικά πλαίσια, αποκτούν πλαστικότητα, αλλά έχουν μια έκφραση δαιμονική (θεϊκή), υπεράνθρωπη. Ακολουθεί το αρχαϊκό μειδίαμα και καταλήγει στα τελευταία αρχαϊκά χρόνια με τη σοβαρή έκφραση της πνευματικότητας και πλαστικότητα στις κινήσεις οδηγώντας σιγά σιγά την γλυπτική στην Κλασική περίοδο.

Έτσι στην αρχαϊκή περίοδο από το  600 - 480 π.Χ δημιουργούνται εξαιρετικά μαρμάρινα έργα τέχνης με την μορφή Κούρων τα διασημότερα από τα οποία έχουν διασωθεί εκθέτουμε παρακάτω :

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ...


...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΟΣΟΥΛΗ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΠΟΥ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΣΜΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΑ  ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΤΩΝ. 
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΛΕΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Η ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΚΑΤΩ...ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ...ΦΥΛΑΚΗ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΤΑΙΖΟΥΝ ΠΡΩΙ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΒΡΑΔΥ.
Οι Τζιχαντιστές κατέστρεψαν συλλογή αρχαίων αγαλμάτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μοσούλης (βίντεο) :

Μιχαλολιάκος: Η μόνη γνήσια αντιμνημονιακή και αντικαπιταλιστική δύναμη είναι η Χρυσή Αυγή

Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή μίλησε στην διαδικτυακή εκπομπή της Χρυσής Αυγής από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου παραμένει για 17 μήνες παράνομα προφυλακισμένος.

Αρχικά, τοποθετήθηκε για το μείζον κοινοβουλευτικό ζήτημα που προέκυψε από την παρέμβαση της Προέδρου, Ζωής Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας ότι η προηγούμενη Βουλή λειτουργούσε παράνομα και ψήφιζε νομοσχέδια με λιγότερους από 300 βουλευτές. Στην συνέχεια απηύθυνε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους Χρυσαυγίτες και Χρυσαυγίτισσες που έδωσαν μια άνιση μάχη ενάντια στην φίμωση και την λάσπη και πέτυχαν μια περήφανη νίκη υπό αντίξοες συνθήκες, κατατάσσοντας την Χρυσή Αυγή τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΕΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...

...ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ.
Γράφει ο IMAGINOS
 Τα γράφω και τα ξαναγράφω αυτά εδώ και χρόνια αλλά στου κουφού την πόρτα, πάρε την πόρτα και φύγε... Η πρώτη και μεγαλύτερη αιτία της οικονομικής καταστροφής της Ελλάδας είναι η λαθρομετανάστευση. Ούτε νταβατζήδες, ούτε λαμόγια, ούτε τοκογλύφοι, ούτε Siemens, ούτε λίστες Λαγκάρντ, ούτε μίζες, ούτε Τσοχατζόπουλοι, ούτε φοροδιαφυγή ευθύνονται ουσιαστικά για την οικονομική καταστροφή και λαίλαπα των μνημονίων. Όλα αυτά έχουν μεν κόστος για την οικονομία αλλά το πρώτο και μεγαλύτερο κόστος έχει η ύπαρξη και οι παράνομες ή και νόμιμες δραστηριότητες των αλλοδαπών μέσα στην πτωχευμένη μας χώρα. Ιρλανδία και Πορτογαλία κατάφεραν να ξεφύγουν από το μνημόνιο όπως και η Ισλανδία, επειδή ακριβώς δεν είχαν το πρόβλημα της ύπαρξης εκατομμυρίων λαθρομεταναστών να απομυζούν αυτές τις χώρες.

Η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ Η ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ...ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ , ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ,  ΑΓΝΟΟΥΣΑΝ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ.
seegreek2.blogspot.com : Η ΚΥΡΙΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου τίμησε τους 300ους
Και τι ζήτησε ως ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ?
Ολομέλεια ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!
Ο λόγος περι των Βουλευτών της Χ.Α. που κρατούνται παρανόμως στην φυλακή. Τίμησε κατα το γράμμα του ΝΟΜΟΥ και των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΟΥΧΙ τους νύν Βολευτές, αλλα τους 300ους Σπαρτιάτες αυτού του Λεωνίδα.

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

To «Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο» τελείωσε, η Χρυσή Αυγή έρχεται!

Γράφει ο Γεράσιμος Ταυρωπός
Από την άνοιξη του 2010, όταν υπογράφτηκε το πρώτο μνημόνιο, ο άξονας διαμόρφωσης των πολιτικών συνειδήσεων και των ιδεολογικών διεργασιών στην ελληνική κοινωνία ήταν η αντίθεση μνημόνιο-αντιμνημόνιο. Στην πολιτική αυτή διαχωριστική γραμμή οικοδόμησε ο ΣΥΡΙΖΑ την ηγεμονική του πορεία προς την εκλογική του νίκη, αυτή πολέμησαν με πάθος οι αντίπαλοί του, ενώ στα δυσμάς του βίου της η κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου προσπάθησε να απεγκλωβιστεί απ’ αυτήν για να διασωθεί πολιτικά, προβάλλοντας το όραμα της πρόωρης εξόδου από το μνημόνιο....
 Αυτός ο «άξονας» των πολιτικών διεργασιών, το κώνειο των μνημονιακών κομμάτων και η αμβροσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα απαξιώνεται και τείνει να περιπέσει σε αχρηστία.

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ : Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΒΓΑΖΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ  ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΑΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Σύμφωνα με τα επίσημα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία που έχει στα χέρια της η εφημερίδα Ακρόπολη και τα οποία προέρχονται από την Τράπεζα της Ελλάδος, την περίοδο 2010-2012, ο Σαμαράς- επί πρωθυπουργίας του- έβγαζε λεφτά στο εξωτερικό, την ώρα που ζητούσε από το ελληνικό λαό θυσίες και «αίμα»!
Το όνομά του συμπεριλαμβάνεται σε μια λίστα με 174 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στην συντριπτική τους πλειοψηφία από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ ακολουθούν του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι απέστειλα εμβάσματα στο εξωτερικό την περίοδο της κρίσης.

ΟΧΙ...ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΝΟΥΣΗΣ :«Πως μπορούμε να σταματήσουμε τους σφαγείς της ISIS; Να τους βρούμε δουλειές!»


Κι όμως αυτό είπε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Marie Harf στον τηλεπαρουσιαστή Chris Matthews:

«… Σκοτώνουμε αρκετούς από αυτούς… όπως και οι Αιγύπτιοι και οι Ιορδανοί.. Αλλά δεν μπορούμε να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο σκοτώνοντάς τους…. Χρειαζόμαστε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα να πάμε στις βασικές αιτίες που οδηγούν τους ανθρώπους να ενταχθούν σε αυτές τις ομάδες, είτε πρόκειται για την έλλειψη ευκαιριών για την απασχόληση, είτε...»

Ο Matthews την σταμάτησε αμέσως:

Η ΤΕΛΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

…στὰ πλαίσια τοῦ σχεδίου ὑπονομεύσεως τοῦ Ἑλληνισμοῦ!
«Ἐπιθυμία μου εἶναι, ἡ ἑλληνικὴ γλῶσσα νὰ γίνη κοινὴ πάντων τῶν λαῶν».
Φραγκίσκος Βολταῖρος

«Μόνο στὴν Ἑλλάδα ὑπάρχει γηγενὴς ἐπιστημονικὴ ὁρολογία. Ὅλες οἱ ἄλλες γλῶσσες ἀντλοῦν ἀπὸ τὴν ἑλληνική. Αὐτὸ τὸ κατόρθωμα τῶν Ἑλλήνων συνέβαλε, ὥστε οἱ ἄλλοι λαοὶ νὰ ἀναπτυχθοῦν περισσότερο ἀπὸ ὅσο ἐπέτρεπε ἡ δική τους γλῶσσα».
Μπροῦνο Σνὲλλ (1896 – 1987)
Διαπρεπὴς καθηγητὴς τοῦ Πανεπιστημίου τοῦ Ἀμβούργου

«Εἶναι στὴν φύσι τῆς ἑλληνικῆς γλώσσης νὰ εἶναι ἀκριβής, καθαρὴ καὶ περίπλοκη. Ἡ ἀσάφεια καὶ ἡ ἔλλειψις ἀμέσου ἐνοράσεως, ποὺ χαρακτηρίζει μερικὲς φορὲς τὰ Ἀγγλικά, καθὼς καὶ τὰ Γερμανικά, εἶναι ἐντελῶς ξένες πρὸς τὴν ἑλληνικὴ γλῶσσα».

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΚΗΡΥΞΕ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" Ο ΓΛΕΖΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ...ΧΑΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΛΕΖΟ ΣΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΟΒΑΡΟΥΦΑΚΗΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. 
Μανώλης Γλέζος ¨Ζητώ συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό που συνήργησα στον συμβιβασμό¨
Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο Μανώλης Γλέζος σε άρθρο του, στο οποίο κατακεραυνώνει τη μέχρι τώρα στάση, ζητά συγνώμη από το λαό γιατί συνήργησε στην ψευδαίσθηση όπως γράφει και καλεί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδράσουν.
Μετονομάζοντας την Τρόικα σε θεσμούς, το μνημόνιο σε συμφωνία και τους δανειστές σε εταίρους είναι όπως όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, γράφει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Κίνησης Ενεργοί Πολίτες.
Σε αυτό, ο κ. Γλέζος σημειώνει ότι η προηγούμενη κατάσταση δεν άλλαξε και επισημαίνει ότι ένα μήνα μετά, η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει κάνει πράξη τη δέσμευσή της για κατάργηση της Τρόικα. «Κρίμα και πάλι κρίμα», προσθέτει και συνεχίζει:

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ! Ο σύριζα ψηφίζει νόμο που θα προκαλέσει πάταγο σε παγκόσμιο επίπεδο!


ΣΟΙΜΠΛΕ VS VAN ROUFAKIS

ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΜΕ ΣΟΪΜΠΛΕ ΣΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ



THEE POYSTRINGOS... 
ΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ.

Οι ρίζες του καρναβαλιού στην αρχαία Ελλάδα.

Αυτό το άρθρο είναι μια μικρή μελέτη σχετικά με την προέλευση των καρναβαλικών εθίμων των ημερών μας, που εντοπίζονται στον Ελλαδικό χώρο. Οι ρίζες των εθίμων αυτών εντοπίζονται στην Αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα στις Διονυσιακές εορτές όπως τα Ανθεστήρια, εορτές της Θράκης κτλ. Ανθεστήρια: Αττική Διονυσιακή εορτή Τα Ανθεστήρια ήταν ετήσια γιορτή της αναγέννησης της φύσης και γιορτή των νεκρών προς τιμή του Λιμναίου Διονύσου και του Xθόνιου Eρμή. Γίνονταν στην Aθήνα κατά τον μήνα Aνθεστηριώνα (τέλος Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου) επί τρεις ημέρες. Tο όνομα της γιορτής πιθανολογείται από το ανθέω και το σχετίζουν με το έθιμο της δεύτερης μέρας των χοών να στεφανώνουν τα τρίχρονα αγόρια με λουλούδια. Eπειδή τα Aνθεστήρια δεν ήταν γιορτή των λουλουδιών είχε υποστηριχθεί παλαιότερα η άποψη πως και το όνομα Aνθεστήρια της όλης γιορτής δε σχετίζεται με τα άνθη,