Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ...

...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΜΕΤΑΞΥ  ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.  ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΝ ...ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΜΙΑ -ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ Η ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ "ΚΡΥΩΣΟΥΝ" ΚΑΙ "ΚΕΡΑΣΜΑ" ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥΣ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ
Οι αγρότες κρατούν σε «ομηρία» τον υπουργό από το πρωί - Εγκλωβισμένος ο Αποστόλου
Ενταση επικρατεί έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, όπου παραμένουν διαμαρτυρόμενοι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Θράκης με τον Βαγγέλη Αποστόλου «όμηρο» εντός του κτιρίου από το πρωί μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης.

Οι συγκεντρωμένοι από το πρωί συνεχίζουν να έχουν αποκλεισμένη την Αντιπεριφέρεια και απαιτούν να δεσμευτεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου ότι θα αποσυρθεί το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο προκειμένου να του επιτρέψουν να αποχωρήσει. Οι διαδηλωτές λίγο μετά τις 3 είναι περίπου 500 και σε αυτούς έχουν προστεθεί και οι αγρότες της Ξάνθης ενώ καθοδόν είναι αγρότες από το Ν. Καβάλας.
Ο κ.Αποστόλου παραμένει «όμηρος» από τις πρωινές ώρες και μέχρι το βράδυ δεν είχε φύγει, τονίζοντας ότι θα αποχωρήσει μόνο με ανοιχτές τις πόρτες από το κτίριο και δίχως την βοήθεια των ΜΑΤ. Μάλιστα, λίγο μετά τις 20:00 οι περίπου 500 αγρότες πέταξαν καπνογόνα προς το κτίριο και ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για να τον αφήσουν να φύγει. Στο σημείο έχει σπεύσει και Εισαγγελέας.
Νωρίτερα ο αριθμός ήταν μεγαλύτερος ενώ οι συγκεντρωμένοι έχουν προμηθευτεί αρκετά αυγά και δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν.
Τα επεισόδια και τα όσα διαδραματίστηκαν, σημάδεψαν την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, στην Κομοτηνή.
Ο υπουργός δέχτηκε αντιπροσωπεία των αγροτών που ήταν από το πρωί συγκεντρωμένοι έξω από την αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και οι οποίοι είχαν αρνηθεί να συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη σύσκεψη.
Οι εκπρόσωποι των διαμαρτυρόμενων αγροτών έθεσαν ως προϋπόθεση για τη συνέχιση του διαλόγου την απόσυρση εκ μέρους της κυβέρνησης των μέτρων που αφορούν το φορολογικό και το ασφαλιστικό των αγροτών.
Ο κ. Αποστόλου δήλωσε στους αγρότες ότι είναι έξω από την κουλτούρα του ίδιου και της κυβέρνησης τα ΜΑΤ και η βία και ότι, αντίθετα, υπήρξε ανέκαθεν υπέρ του ουσιαστικού ειλικρινούς διαλόγου. «Την ώρα που εσείς οι αγρότες ξεκινάτε κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, επέλεξα να έρθω ο ίδιος να σας συναντήσω και να σας ακούσω. Παρά την αρχική άρνησή σας, εγώ θα σας περιμένω να προσέλθετε σε έναν ουσιαστικό διάλογο, χωρίς όμως προαπαιτούμενα που είναι ανέφικτα» είπε ο κ. Αποστόλου.
http://www.iefimerida.gr/